HomeSocietatLa demanda de certificats digitals per part de la ciutadania s'incrementa al...

La demanda de certificats digitals per part de la ciutadania s’incrementa al Baix Ebre

BAIX EBRE // L’Entitat de Registre idCAT del Consell Comarcal del Baix Ebre ha incrementat el nombre de certificats digitals emesos durant l’últim any de forma considerable, de fet pràcticament s’han triplicat. Així, mentre el primer semestre del 2020 es van emetre un total de 158 certificats idCAT, fins al 8 de juny d’enguany ja se n’havien generat 410 i la xifra es va enfilar fins a 616 el segon semestre del 2020. La pandèmia de la Covid-19 ha fet avançar en la digitalització de la ciutadania, ja que molts tràmits ara únicament es poden fer per via telemàtica, per la qual cosa és necessari disposar d’una identitat digital.

L’idCAT certificat és un identificador digital que s’instal·la al navegador de l’usuari i garanteix la seua identitat a Internet i li permet accedir als diferents tràmits i gestions que ofereixen moltes administracions. Per sol·licitar l’idCAT al Consell Comarcal del Baix Ebre és necessari demanar cita prèvia a través del telèfon 977445308 o per correu electrònic ccbe@baixebre.cat

Per tal d’apropar l’administració electrònica a les empreses i la ciutadania, el Consell Comarcal del Baix Ebre ha organitzat dues jornades formatives virtuals, la primera de les quals ha tingut lloc avui i on s’ha explicat als participants com obtenir certificats digitals, com fer factures i notificacions electròniques. Dimecres 16 de juny, a les 10 del matí, tindrà lloc la jornada formativa adreçada a la ciutadania en general o s’explicaran els tràmits electrònics; com identificar-se (certificats digitals), les notificacions electròniques i la carpeta ciutadana. Aquestes jornades formatives s’han organitzat amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 45 = 54

Últimes notícies