HomeCulturaLa Diputació de Tarragona crea una nova línia de subvencions per consolidar...

La Diputació de Tarragona crea una nova línia de subvencions per consolidar els esdeveniments culturals

La Diputació de Tarragona fa un pas més en el suport al sector cultural de la demarcació de Tarragona, amb la creació d’una nova línia de subvencions dirigida a activitats i actuacions estratègiques d’especial impacte i rellevància territorial que es realitzen al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès.

Es tracta de grans esdeveniments com festivals o programacions que són reconeguts més enllà del municipi on se celebren i que ara comptaran amb aquesta nova línia de suport per tal d’enfortir la professionalització d’aquest àmbit, afavorir la creació de nous esdeveniments de rellevància i posar en valor la seua singularitat.

Estos ajuts que compten amb una dotació total de 2M, estan dirigits tant a activitats culturals impulsades per ens locals com per entitats sense ànim de lucre. Han de ser projectes d’interès públic i social de gran envergadura, que compten amb un pressupost mínim de 40.000 euros, que puguen demostrar una determinada trajectòria (mínim de 5 anys de celebració en els darrers 10 anys) i que repercutisquen en la reactivació cultural i econòmica del territori al llarg del temps.

La convocatòria promou que els certàmens compten amb una direcció tècnica professional. També es valora especialment la capacitat de crear nous públics, a través de plans formatius o educatius i de l’afavoriment dels processos d’inclusió social en el seu desenvolupament. D’aquesta manera, els esdeveniments tenen impacte en la societat, més enllà dels espectadors i espectadores.

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó ha volgut remarcar l’objectiu últim que tenen estos ajuts, “contribuïm a posicionar els nostres pobles i ciutats i el conjunt de la demarcació de Tarragona com un territori creatiu i de referència per a l’activitat cultural, i per la capacitat d’organitzar grans esdeveniments”. Per la seua part, el diputat Joan Josep Garcia ha fet referència a la condició professional d’aquests esdeveniments: “es tracta d’activitats que, pel seu volum i pel seu caràcter distintiu, també tenen darrere una gestió altament professionalitzada, que comporten la participació d’equips de treball especialitzats i que posicionen el municipi i la demarcació en l’àmbit de Catalunya”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 24 = 29

Últimes notícies