HomeMobilitatLa Diputaci贸 de Tarragona inicia el condicionament de la carretera T-342 entre...

La Diputaci贸 de Tarragona inicia el condicionament de la carretera T-342 entre Roquetes i els Reguers

La Diputaci贸 de Tarragona ha iniciat aquest mes de febrer les obres de condicionament de la carretera T-342 entre Roquetes i els Reguers. L鈥檃ctuaci贸 suposar脿 una inversi贸 de 4,3 milions d鈥檈uros i permetr脿 millorar la seguretat i comoditat de tots els usuaris d鈥檃questa via per on circulen cada dia m茅s de 3.200 vehicles i que 茅s la via de comunicaci贸 principal per als Reguers, el municipi d鈥橝lfara de Carles i l鈥檃cc茅s al Mont Caro.

Aquest dimecres al migdia el diputat delegat de l鈥櫭rea del Servei d鈥橝ssist猫ncia al Territori (SAT) de la Diputaci贸 de Tarragona, Miquel Subirats, ha visitat les obres de la T-342 i ha presentat el projecte de condicionament que hi est脿 duent a terme la instituci贸. A la visita l鈥檋an聽acompanyat l鈥檃lcaldessa de Tortosa i vicepresidenta de la Diputaci贸, Meritxell Roig茅; l鈥檃lcaldessa de la pedania dels Reguers, Esther Vidal i l鈥檃lcalde de Roquetes, Ivan Garcia.

El diputat de carreteres, Miquel Subirats,聽s鈥檋a referit a 鈥la voluntat de servei de la Diputaci贸 per millorar les connexions entre els municipis i la qualitat de vida de tota la ciutadania鈥, en aquest sentit聽ha destacat 鈥la import脿ncia que t茅 aquesta obra per la聽seguretat聽de tots els usuaris鈥 i ha indicat que l鈥檃ctuaci贸聽聽millorar脿 l鈥檃ccessibilitat als Reguers, a Alfara de Carles i al聽Parc Natural dels Ports.

L鈥檃lcaldessa de Tortosa i vicepresidenta de la Diputaci贸, Meritxell Roig茅, ha reafirmat la import脿ncia de l鈥檕bra pel que fa a la seguretat i la comoditat dels usuaris i ha destacat 鈥l鈥檃posta que la Diputaci贸 de Tarragona fa per l鈥檈quilibri territorial鈥. Roig茅 tamb茅 ha manifestat que l鈥檃ctuaci贸 permetr脿 revaloritzar el Parc Natural dels Ports com atractiu tur铆stic, ja que es millorar脿 l鈥檃cc茅s a 鈥un dels patrimonis naturals m茅s importants que tenim al territori鈥, ha assenyalat.

Foto: Cedida

Al seu torn, l鈥檃lcalde de Roquetes, Ivan Garcia,聽ha valorat molt positivament l鈥檕bra pels beneficis que suposa per al ve茂nat d鈥檃mbd贸s municipis, i ha destacat l鈥檃mpliaci贸 del pont i la construcci贸 de les dues rotondes que milloren l鈥檃cc茅s al Parc Natural dels Ports. Una valoraci贸 amb la qual ha coincidit聽l鈥檃lcaldessa de la pedania dels Reguers, Esther Vidal.

Les obres consisteixen en el condicionament de la carretera T-342 entre el final de la travessera urbana de Roquetes i la connexi贸 amb la carretera TV-3422 a l鈥橢MD dels Reguers, al terme municipal de Tortosa. La longitud total del tram 茅s de 5.760 metres, entre el PK 0+730 i el PK 6+490. Els treballs inclouran la millora del tra莽at i l鈥檃mpliaci贸 de la carretera generalment per un dels seus costats, aix铆 com la instal路laci贸 de la canalitzaci贸 d’infraestructura de telecomunicacions per al desplegament de la xarxa de fibra 貌ptica al llarg de tota la via.聽Altres actuacions previstes s贸n l鈥檃mpliaci贸 del pont dels Reguers, la construcci贸 de dues rotondes per ordenar el tr脿nsit i l鈥檋abilitaci贸 d鈥檜n itinerari protegit per a ciclistes i vianants.

Les obres van a c脿rrec de l鈥檈mpresa constructora Rom脿 Infraestructures i Serveis SAU. Es preveu que els treballs tinguin una durada de 18 mesos i en alguns casos comportaran afectacions al tr脿nsit. Puntualment s鈥檋abilitaran itineraris alternatius degudament senyalitzats.

Ampliaci贸 del pont dels Reguers

Les obres de condicionament contemplen l鈥檃mpliaci贸 del pont dels Reguers, situat a l鈥檈ncreuament de la carretera T-342 amb la Vall Cervera (concretament al PK 5+375), una estructura de 15 metres de longitud que ara passar脿 de 5 a 8 metres d鈥檃mplada per tal de garantir el pas simultani de dos vehicles.

Noves rotondes per ordenar al tr脿nsit

D鈥檃ltra banda, el projecte pret茅n donar una soluci贸 m茅s adequada i segura a les interseccions situades a la sortida de l鈥檈ntramat urb脿 de Roquetes (PK 0+730) i a la conflu猫ncia amb el cam铆 de Miramb贸 i el vial d鈥檃cc茅s al Mont Caro (PK 3+800), canviant la morfologia de les interseccions actuals mitjan莽ant la construcci贸 de dues rotondes.

Foto: Cedida

Itinerari ciclable

Amb l鈥檕bjectiu de聽fomentar l鈥櫭簊 de la bicicleta i聽augmentar la seguretat de ciclistes i vianants, en tot el tram compr猫s entre la sortida de Roquetes i l鈥檈ntrada al nucli dels Reguers s鈥檋a previst la implantaci贸 d鈥檜n itinerari ciclable i de vianants protegit de 2,5 metres d鈥檃mplada. Excepcionalment, al tram compr猫s entre el PK 3+920 i el PK 4+580 l鈥檌tinerari transcorre per l鈥檌nterior de la urbanitzaci贸 dels Pilans, i per tant es planteja de manera segregada.

El projecte de millora de la carretera T-342 entre Roquetes i els Reguers tamb茅 inclour脿, entre altres accions, la reposici贸 dels serveis afectats, la instal路laci贸 de l鈥檈nllumenat a les rotondes, la reposici贸 dels diferents accessos a finques i camins, la plantaci贸 d鈥檃rbrat en diferents punts del tra莽at, l鈥檃dequaci贸 o implantaci贸 de noves obres de drenatge o la corresponent senyalitzaci贸 horitzontal i vertical.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

+ 22 = 25

脷ltimes not铆cies