HomeEconomiaLa Diputació de Tarragona obre 16 línies d'ajuts dotades amb un import...

La Diputació de Tarragona obre 16 línies d’ajuts dotades amb un import de gairebé 30 M€

La Diputació de Tarragona ha presentat, este dimarts a Tortosa, 16 línies d’ajuts dotades amb un total de 29,9 M€ i adreçades a tots els ajuntaments de la demarcació, atès que són en règim de concurrència.

Una destacada injecció econòmica per als municipis de les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i el Baix Penedès per contribuir a dinamitzar l’activitat i els serveis en diferents àmbits.

Les diferents convocatòries -sobre ocupació, emprenedoria, cultura, habitatge, serveis, turisme, agroalimentació, salut pública, transició energètica o medi ambient- es publicaran aviat amb l’objectiu que es puguen concedir al llarg del present exercici 2022.

La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó ha indicat que en l’actual context de crisi econòmica global, estes subvencions són una nova mostra del nostre suport als nostres pobles i ciutats, que ha de permetre reactivar-hi l’economia en base als principis d’equitat i sostenibilitat”. Segons ha recalcat, els ajuts incideixen en reptes urgents -com ara l’ocupació o l’habitatge- sense oblidar la resta d’àmbits i “són els resultats de les diferents trobades en què hem escoltat i recollit les inquietuds i necessitats del món local”.

La presentació respon a la vocació de transparència i equitat de la Diputació de Tarragona envers els ajuntaments de la demarcació, als quals s’ha donat a conèixer els avantatges i les facilitats a l’hora d’accedir a estos ajuts. Es tracta, d’altra banda, de subvencions que tenen en compte la singularitat dels municipis, bé siguen més grans o més petits, per tal de garantir-ne el principi d’equitat. A banda de conèixer amb detall les subvencions per als ajuntaments, els alcaldes i alcaldesses assistents a l’acte també han rebut informació sobre convocatòries per a entitats, associacions o empreses, per si consideren convenient posar-los en coneixement de la ciutadania.

A la presentació hi han participat els responsables de les diferents àrees vinculades a estos ajuts: la presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació, vicepresidenta segona de la institució i alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé; el diputat delegat del servei d’Assistència Municipal de la Diputació i alcalde de Paüls, Enric Adell; el diputat delegat de Medi Ambient, Salut Pública i Territori i regidor de Vila-seca, Josep Forasté; la diputada delegada del Pla d’Acció Municipal i alcaldessa de Puigpelat, Marta Blanch; el diputat delegat del Servei d’Assistència al Ciutadà i alcalde d’Alforja, Joan Josep Garcia, i la diputada delegada d’Ocupació i Emprenedoria i alcaldessa de Senan, Carme Ferrer.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

76 + = 82

Últimes notícies