HomeSocietatLa Diputació de Tarragona obre la convocatòria del 18è Premi Iniciativa Medi...

La Diputació de Tarragona obre la convocatòria del 18è Premi Iniciativa Medi Ambient

La Diputació de Tarragona convoca el Premi Iniciativa Medi Ambient, que arriba a la seua 18 edició. Cal recordar que la institució convoca anualment per promoure i reconèixer projectes i actuacions impulsats des dels ens locals per a millorar i preservar l’entorn natural.

D’esta forma, el dia 1 de juny s’obrirà la convocatòria i els ajuntaments i consells comarcals del Baix Penedès, el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre tindran temps de presentar-s’hi fins al 30 de setembre.

La dotació econòmica del Premi Iniciativa Medi Ambient és de 5.000 euros per al projecte guanyador i de 1.000 euros per a l’accèssit. S’hi pot optar amb projectes, actuacions o iniciatives ja realitzats o en procés d’execució, així com aquells que estiguen redactats i pendents d’executar-se. En tot cas, hauran de tenir com a objectiu la protecció i millora del medi ambient en diversos àmbits com el dels residus, el medi natural, l’urbanisme, el paisatge, l’energia i l’aigua, entre d’altres.

Per a la concessió del premi es valoraran diversos criteris com ara la viabilitat del projecte; les accions en l’àmbit local per fomentar l’arrelament territorial; iniciatives en espais naturals d’ús públic; accions de comunicació, educació i participació ciutadana o accions que promoguen l’economia circular i verda, entre altres propostes adreçades a assolir la sostenibilitat ambiental, socioeconòmica i territorial.

El Premi Iniciativa Medi Ambient respon a la voluntat de la institució de treballar transversalment amb el món local posant el focus en l’acció climàtica, tot impulsant la transformació del territori des de polítiques que prioritzen la transició energètica i ecològica i la preservació del medi natural.

L’any 2021 este premi va distingir l’Ajuntament de Montblanc per un projecte de millora ambiental de la Sallida, una zona humida d’elevat interès natural d’aquest municipi de la Conca de Barberà.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 1 =

Últimes notícies