HomeCulturaLa Diputació de Tarragona organitza Ia primera Jornada per a Professionals de...

La Diputació de Tarragona organitza Ia primera Jornada per a Professionals de la Cultura

El pròxim 2 de juny tindrà lloc #CreacióDipta, la primera Jornada per a Professionals de la Cultura de la demarcació de Tarragona, un espai de trobada amb el sector per donar-los a conèixer les línies de suport que la Diputació de Tarragona posa al seu abast i per afavorir sinergies i l’intercanvi d’experiències entre els professionals. La iniciativa és fruit de la voluntat de la institució d’impulsar la producció cultural, la creativitat i a la creació local al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès.

En este sentit, pròximament s’obrirà la convocatòria d’una nova edició dels ajuts dirigits a microempreses i treballadores autònomes del sector cultural amb esta finalitat. Amb una dotació total d’1.650.000 €, la més alta fins al moment, vol consolidar-se com un instrument clau per a enfortir el teixit socioeconòmic en l’àmbit cultural. Pel que fa a les microempreses, cal que siguen d’un màxim de 10 treballadors i tinguen una facturació màxima de 2 M€ anuals i que facen projectes d’interès cultural. Enguany, a més, els ajuts també es podran destinar a promoure circuits o gires d’espectacles culturals en diferents municipis.

Fins al moment, amb els ajuts que ja s’han concedit els anys 2020 i 2021 s’han destinat prop de 2,4 M€, que han beneficiat més de 200 projectes de tota mena: documentals, espectacles de circ, treballs discogràfics i festivals itinerants entre moltes altres iniciatives culturals.

A la jornada #CreacióDipta assistiran Santi Valldepérez, de Films Nòmades (d’Amposta), Alfredo Panebianco (de Cambrils), la Cia Pepa Plana (amb seu a Sant Jaume d’Enveja), Roberto Olivan (de Deltebre), José Antonio Muñiz, de Recursiva i Alpha Helix (amb seu a Reus) i Aida Bañeres (d’Alcover), que són alguns beneficiaris de les convocatòries anteriors. La seua experiència servirà com a exemple per a la resta de professionals a la taula rodona “Pulsió creativa al territori”, moderada per la periodista Laura Vives.

La Jornada #CreacióDipta se celebrarà a l’Auditori Diputació, a Tarragona, i estarà encapçalada per la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i pel diputat de Cultura de la institució, Joan Josep Garcia.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 58 = 68

Últimes notícies