HomeSocietatLa fàbrica d'Alcanar rep la visita del CEO de Cemex

La fàbrica d’Alcanar rep la visita del CEO de Cemex

Fernando González Olivieri, CEO internacional de Cemex, ha visitat la fàbrica que la companyia té a Alcanar per a conèixer de primera mà les instal·lacions i els avanços en matèria de sostenibilitat de la planta més gran de la companyia al país.

La fàbrica d’Alcanar es va posar en marxa en 1968 i va ser la primera a Espanya que va obtenir, en 2002, l’Autorització Ambiental Integrada (AAI) exigida per la Llei de Prevenció i Control Integrat de la contaminació. Es tracta d’un reconeixement que fixa les condicions de les instal·lacions, especificant els valors límits d’emissió de contaminants i les característiques tècniques de la instal·lació.

Amb una capacitat de producció d’1.800.000 tones a l’any de clínquer, en els seus terrenys se situa la planta cimentera, una pedrera pròpia i una instal·lació portuària en concessió amb tres molls de càrrega i descàrrega d’embarcacions, la qual cosa permet la distribució del ciment per via marítima i carretera.

Alcanar també ha estat la primera fàbrica de la cimentera a Espanya a obtenir l’EMAS, el reconeixement europeu de màxima exigència ambiental en matèria de sostenibilitat, un segell que el porta renovant des de fa més de 15 anys. “El nostre full de ruta cap a la descarbonització inclou la reducció d’emissions a través de diferents tecnologies com la substitució de clínquer i combustibles alternatius. La fàbrica d’Alcanar, vaixell almirall de Cemex a Espanya, és un clar exemple de l’esforç que està fent la companyia per a reduir les emissions de CO₂”, ha comentat González Olivieri.

Sobre Cemex

Cemex és una companyia global de materials per a la construcció dedicada a edificar un millor futur a través de productes i solucions sostenibles. Cemex té el compromís d’aconseguir una neutralitat de carboni mitjançant la innovació constant i un lideratge dins de la indústria en recerca i desenvolupament. Cemex està al capdavant de l’economia circular dins de la cadena de valor de la construcció i promou processos nous amb l’ús de tecnologies avançades per a incrementar l’ús de residus i deixalles com a matèries primeres i combustibles alterns en les seves operacions. Cemex ofereix ciment, formigó, àrids i solucions urbanes en mercats de ràpid creixement al voltant del món, impulsada per una força de treball multinacional enfocada a brindar una experiència superior al client, habilitada per tecnologies digitals. Els projectes de desenvolupament i aplicació de tecnologia de materials de construcció de Cemex formen part de la xarxa global de col·laboració en R+D, encapçalada per Cemex Research Center, amb seu a Suïssa. Per a més informació visiti www.cemex.es

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 30 = 37

Últimes notícies