HomeEconomiaLa FCAC estima que els sectors de la fruita i l'ametlla deixaran...

La FCAC estima que els sectors de la fruita i l’ametlla deixaran de facturar 423 MEUR per les gelades de l’abril

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) alerta que els sectors de fruita i l’ametlla deixaran de facturar 423 milions d’euros esta campanya a conseqüència de la caiguda de la producció provocada per les gelades del mes d’abril. Esta inclemència climatològica ha fet minvar un 70% la collita de fruita de pinyol, un 50% la d’ametlla i un 30% la de fruita de llavor. Les cooperatives agràries reclamen el suport del Govern amb els sectors afectats per limitar els expedients de regulació d’ocupació per la davallada de producció d’enguany. Durant esta campanya, 22 empreses, 4 de les quals són cooperatives, ja han activat expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO), que afecten uns 230 treballadors.

La FCAC estima en 423,6 milions d’euros la pèrdua de facturació que patiran enguany les centrals fruiteres de transformació, entre les quals hi ha les cooperatives. D’estos, 337,6 milions d’euros corresponen a la fruita de pinyol; 39,9 milions a la poma; 33,7 milions d’euros a la pera i 12,5 milions d’euros a l’ametlla, segons els càlculs de les cooperatives agràries.

El president de FCAC, Ramon Sarroca, adverteix de la “forta repercussió econòmica” que patiran esta campanya les cooperatives agràries davant la manca de producte. En este sentit, Sarroca reclama que el Departament d’Acció Climàtica implemente el seu compromís de suport al sector “per evitar una crisi important després que nombroses cooperatives han quedat excloses dels ajuts del Ministeri d’Agricultura, amb un pressupost molt limitat i el termini de sol·licitud dels quals acaba de finalitzar”.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

81 + = 82

Últimes notícies