HomeMedi AmbientSant Jaume d’Enveja tanca les platges per l’inici de les obres de...

Sant Jaume d’Enveja tanca les platges per l’inici de les obres de mobilització de sorres

Sant Jaume d’Enveja ha tancat al públic les platges del Serrallo, l’Alfacada, Migjorn i Buda davant l’inici de les obres de mobilització de sorres que ha de dur a terme el Servei Provincial de Costes per reforçar el litoral del delta de l’Ebre.

En el cas de Sant Jaume hi ha previst mobilitzar 20.000 metres cúbics d’arena que s’extrauran de la platja del Serrallo per abocar-les al litoral de l’Illa de Buda.

En el cas de Buda, la solució adoptada pel Ministeri, consistirà a dipositar la sorra en un gran monticle al nord de l’illa i fer servir el règim de vents per a distribuir la sorra i crear dunes de manera natural que ajuden a reforçar la barra litoral que separa la llacuna de la mar. L’alcalde de Sant Jaume d’Enveja, Joan Castor Gonell, s’ha mostrat satisfet per l’inici de les obres de mobilització de sorres, si bé lamenta que, després del tràmit d’avaluació ambiental, només s’haja autoritzat moure 20.000 m³ d’arenes a l’Illa de Buda.

L’inici de les obres preventives de protecció de la costa del Delta per part del Ministeri per a la Transició Ecològica és ja imminent i, de fet, les platges de Sant Jaume estan ja tancades al públic des del passat dilluns 3 d’octubre. Tot el tram litoral entre Serrallo i Buda es veurà afectat per tot l’operatiu de moviment de sorres, que es farà amb medis terrestres. Les platges estaran tancades de dilluns a divendres.

Un cop acabats els treballs de Buda es començarà a treballar en paral·lel als dos extrems del delta de l’Ebre. En el cas del Trabucador hi ha previst reforçar la barra amb arena extreta de la Punta de la Banya, es crearà un cordó d’arena de 2 metres d’alçada i d’entre 4 i 5 metres d’amplada. Al frontal litoral de Deltebre, entre Riumar i la Marquesa, la deposició de sorra anirà destinada a generar amplada de platja, a través de la creació de petits garxals naturals i l’arena s’extraurà de la Punta del Fangar.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 5 =

Últimes notícies