MONTSIÀ // La Festa de la Plantada de l’arròs arriba a la Ràpita amb gran varietat d’activitats. La festa tindrà lloc este dissabte, 19 de juny, a les instal·lacions de la Fundació Plegadis. Hi haurà tres torns gratuïts per conèixer els projectes de la fundació i participar en la festa de la plantada que duraran una hora cadascun. En cada torn es podran inscriure un màxim 30 persones. El primer s’iniciarà a les 10 h, el següent a les 11 h i l’últim a les 12 h. A partir de les 14 h, tindrà lloc el taller de degustació de cuina deltaica.
L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha fet una crida a la participació de la ciutadania i ha destacat que “es tracta d’una jornada que posa el Delta a l’abast de tothom, perquè qui vinga podrà gaudir d’una experiència tan autèntica i identitària del nostre territori, com és entrar al camp i plantar directament”.
Per la seua banda, el coordinador de la Fundació Plegadis, Sergi Sales, ha explicat que “amb estes activitats farem veure que l’arrossar no és només un lloc per produir arròs, sinó que és una part important dels ecosistemes perquè forma part de tot el conjunt d’animals i plantes que hi ha a l’entorn”.
Finalment, el responsable de les Terres de l’Ebre del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Albert Folch, ha exposat que “és una festa que té l’eix central en la natura i la identitat i, enguany, per promoure la destinació del Delta de l’Ebre i totes les activitats que es poden fer comptem amb la presència d’una periodista d’un diari alemany que cobrirà la festa”.
A la festa de la Plantada de la Fundació Plegadis es podrà veure i aprendre com els pagesos feien la plantada tradicional de l’arròs, amb els camals arremangats i plantant les garbes d’arròs a mà seguint els mètodes tradicionals transmesos generació en generació. A més, es podrà participar activament en la plantada, entrant al camp i plantant l’arròs seguint les explicacions de pagesos avesats en estes tasques. Simultàniament, es podrà gaudir de tot el ventall d’activitats que la Fundació Plegadis ofereix, com són, una mostra dels estudis de l’anellament d’ocells, visites a l’Aula i altres projectes de caràcter mediambiental que la fundació realitza, entre ells, el projecte Noctua.
De la mateixa manera que també es podrà participar en un taller de cuina deltaica que la Fundació organitza i que té un cost de 25€ els adults o de 15€ els menors de 14 anys. Per assistir, cal inscripció prèvia al clicant aquí.