HomeSocietatLa Fira Àgora d'Ulldecona vol visibilitzar la feina de les cures, una...

La Fira Àgora d’Ulldecona vol visibilitzar la feina de les cures, una tasca feminitzada i precaritzada

#elvalordelespersones aquest és el lema de la VII Fira Àgora promoguda i organitzada per l’Ateneu Cooperatiu de les Terres de l’Ebre i l’Ajuntament d’Ulldecona, als quals s’han unit per primer cop els altres Programes d’Economia Social del territori: l’Era_Comunalitat d’Amposta i Ocell de Foc. Sota aquest hashtag la fira, que tindrà lloc el dissabte 13 d’abril a Ulldecona, vol posar el focus en les cures, unes tasques que generen béns i serveis pel benestar físic i emocional de les persones però que sovint han estat invisibilitzades, precaritzades, feminitzades i lligades a l’àmbit intrafamiliar.

La fira vol mostrar que les tasques de les cures van molt més enllà dels moments excepcionals en què es necessita ajuda per una malaltia i més enllà de l’àmbit familiar, «les persones tenim un valor i aquest valor es mostra a través dels afectes, temps i energies que ens dediquem entre totes i són atencions que rebem des que naixem i durant tota la vida», asseguren les organitzadores.

És per això que la Fira Àgora vol traure les cures al carrer, visibilitzar-les i col·lectivitzar-les, segons les organitzadores, “per a mostrar aquesta interdependència de les persones, el fet que ens necessitem els uns als altres constantment i que ser un col·lectiu ens fa més forts“. Idees que es plasmen en tots els projectes d’economia social, de cooperativisme i d’activisme que es podran conèixer en l’espai firal.

La presentació de la setena edició de la fira s’ha fet aquest matí. L’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, ha remarcat el fet que més enllà de la tasca puntual en pro de l’economia social que representa la fira, el valor d’aquest certamen s’ha de buscar en el granet d’arena que ha posat al llarg de totes les seues edicions, que ha sigut com una taca d’oli que s’ha anat expandint per Terres de l’Ebre donant a conèixer la filosofia i els projecte de l’economia social.

Un any més la Fira Àgora, es dividirà en diferents espais:

Espai Ateneu, on es trobarà informació de la fira; un Punt d’Acompanyament per a projectes que s’estan gestant, i un espai de Converses, amb xerrades de petit format sobre diferents iniciatives, projecte i temàtiques relacionades amb el tema central.

Espai Àgora, un indret on hi haurà una xerrada, sobre els entorns dels cuidadors i cuidadores; un diàleg, sobre les diferents lluites que es porten a terme des de la perspectiva feminista, de gènere, antiracista i decolonial per tal de millorar la vida de totes les persones que habitem al territori, i finalment, hi hauria una xerrada de la representat de la marca de roba social i solidària Top Manta, Lamine Bathily, que explicarà com va néixer esta iniciativa.

Espai expositores, amb una vintena de parades i un mercat d’Economia Social i Cooperativa de les Terres de l’Ebre.

Espai Infantil, amb un servei de ludoteca.

Aparador col·laboratiu, al carrer Major, on tothom pot donar-se a conèixer i expressar que el que vulga per a fer xarxa.

L’apartat musical de la fira anirà a càrrec, a l’hora del vermut, de la Dj Priscilla, i, al tard, de R3FLEXION 4ASTRAL, Trompeta i Morgital.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 2 =

Últimes notícies