HomeEconomiaLa fira Àgora posa el seu granet d’arena en el camí cap...

La fira Àgora posa el seu granet d’arena en el camí cap a la transició a una energia més sostenible i justa amb l’entorn

Ulldecona ha sigut un any més, gràcies a la Fira Àgora, l’aparador d’algunes de les possibilitats que existeixen a les Terres de l’Ebre per a avançar cap a una economia, i en este cas cap a una energia, més respectuosa amb l’entorn i amb les persones. La cinquena edició d’Àgora, la Fira de l’economia social i cooperativa, organitzada dissabte per l’Ateneu Cooperatiu de les Terres de l’Ebre amb el suport de l’ajuntament ulldeconenc, s’ha centrat enguany en la necessitat cada cop més urgent de fer la transició cap a una energia més neta.

El lema enguany de la fira era L’energia és a les nostres mans, perquè es volia posar èmfasi en el fet que els petits canvis que podem realitzar cadascun de nosaltres en el consum energètic és molt important, així es volien donar a conèixer projectes locals i territorials que ja hi treballen en este sentit, com és el cas dels ajuntaments del Pinell de Brai i d’Ulldecona a través de Som Energia. El marc de la fira també va servir per a debatre sobre quin és el model energètic sostenible que volem, si el de les grans centrals en mans de grans empreses o un basat en les comunitats locals i la proximitat entre la producció i el consum, com va apuntar en la xarrada d’obertura “Bases per a una transició energètica sostenible, justa i democràtica” el professor Sergi Saladié. Les organitzadores han valorat molt positivament la jornada “perquè durant tot el dia hi va haver un degoteig de gent i ja ho diuen, gota a gota fa forat“.

A més de la trentena de parades que es van aplegar dissabte a la fira per a donar a conèixer els seus productes com ara una nova cooperativa agrícola Terramla criança conscient, projectes socials i culturals el reciclatge de teixits, de llibres i de tota mena d’objectes, el marc firal també es preveu, segons les organitzadores, “com un espai on fomentar la cooperació entre les mateixes paradistes”. Al llarg de tot el dia, a més dels estands i de l’espai de conferències, hi va haver un espai dedicat a la música i gastronomia i, sent fidels a l’objectiu d’arribar a un públic familiar, un racó per als més menuts on a més dels jocs van poder realitzar diversos tallers com un per a elaborar una bossa amb missatges contra el canvi climàtic.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

48 + = 50

Últimes notícies