HomeEducacióLa Fundació Catalunya La Pedrera ofereix formació en recerca puntera a més...

La Fundació Catalunya La Pedrera ofereix formació en recerca puntera a més de 500 joves del país

La Fundació Catalunya La Pedrera ofereix formació puntera a un total de 530 joves del país. El joves, estudiants de secundària, prendran part aquest any en els programes enfocats a impulsar el talent i la vocació científica que cada any organitza la Fundació Catalunya La Pedrera amb l’objectiu d’oferir formació i experiències reals a tots aquells joves catalans que destaquen en els àmbits de la ciència i la tecnologia.

En total, la Fundació ofereix un total de 3 programes formatius: el Bojos per la Ciència, que enguany comptarà amb un total de 315 participants entre els tretze cursos que ofereix; el Joves per la Medicina, on hi haurà un total de 155 joves; i finalment Joves i Ciència, que comptarà amb 60 participants en la seva fase inicial.

Tots ells tindran l‘oportunitat de viure en primera persona la immersió en la realitat de la recerca. Un element que és fruit de l’aliança que forma la Fundació amb 61 centres de recerca, hospitals i universitats de primer nivell, i duent a terme projectes de la mà d’investigadors d’àmbits molt diversos: des de les biociències, la quàntica o l’enginyeria aeroespacial fins a la medicina, entre altres.

Amb aquests programes, la Fundació Catalunya La Pedrera aposta per oferir espais de trobada i aprenentatge entre joves amb vocació per la ciència i que comparteixen inquietuds. Així mateix també els ofereix l’oportunitat de relacionar-se amb professionals de la ciència i la recerca. D’aquesta manera, es generen oportunitats de relació mentre desenvolupen projectes d’excel·lència en entorns privilegiats que els aporten una experiència i uns coneixements únics i difícils d’assolir fora d’aquest entorn.

La Fundació ha creat aquestes iniciatives amb l’objectiu de dirigir-los a joves estudiants que mostrin un talent especial en l’àmbit de la ciència i que estiguin cursant des de 4t d’ESO fins a 2n de Batxillerat en funció del programa. A més, i de manera especialment rellevant, també busca joves amb motivació per emprendre carreres científic-tecnològiques, sempre amb la voluntat de promoure l’interès i la seva formació per tal que esdevinguin el futur del sector científic de Catalunya i del món.

Bojos per la Ciència

El Bojos per la Ciència fomenta les vocacions científic-tecnològiques d’estudiants de 1r i 2n de batxillerat amb inquietud i motivació per la recerca, mitjançant cursos teòric-pràctics impartits per investigadors i investigadores en centres de recerca de referència de Catalunya.

L’objectiu és ajudar els estudiants a orientar el seu futur acadèmic i professional cap a una possible carrera investigadora i que treballin en contacte amb investigadors professionals.

En total s’ofereixen tretze cursos diferents en col·laboració amb 17 centres de recerca i institucions d’excel·lència en què es duen a terme diferents sessions teòric-pràctiques en diversos dissabtes durant el curs escolar.

Joves i Ciència

Aquest és un programa d’excel·lència adreçat a estudiants de 4t d’ESO amb talent i inquietud per la recerca, amb l’objectiu de fomentar les vocacions científic-tecnològiques.

Durant tres anys tenen l’oportunitat d’experimentar la recerca en primera persona participant en projectes de recerca científica de manera escalada: primer conjuntament en una estada a MónNatura Pirineus, l’any següent en estades de recerca científica en centres locals i, finalment, un tercer any on han de proposar un projecte de recerca a desenvolupar en un centre d’investigació o en un programa internacional de recerca.

Al llarg d’aquests tres anys als participants entren en un programa de formació continua que els acompanya oferint formació i experiència fins a la seva entrada a la universitat.

Joves per la medicina

És un curs orientat a estudiants de 1r i 2n de Batxillerat interessats en carreres relacionades amb la salut i la Medicina.

L’objectiu principal és que els i les estudiants coneguin de ben a prop com es treballa en un hospital des de l’assistència fins a la recerca.

El programa consta de sessions teòric-pràctiques que duen a terme en diferents dissabtes i que parteixen de visites en diferents hospitals punters on es tracten els diferents serveis i especialitats que s’engloben dins d’un hospital.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies