HomeEconomiaLa Fundació “la Caixa” destina més de 200.000 euros a projectes socials...

La Fundació “la Caixa” destina més de 200.000 euros a projectes socials de les Terres de l’Ebre el 2020

CaixaBank, a través d’aportacions econòmiques de Fundació “la Caixa”, ha donat suport durant 2020 a més de 8.500 projectes de prop de 7.000 entitats socials d’arreu de l’Estat. Es tracta, majoritàriament, de projectes que aporten solucions en l’àmbit de la malaltia, la discapacitat, l’exclusió social, la pobresa infantil, els grans i l’envelliment.

L’entitat financera, presidida per Jordi Gual i dirigida per Gonzalo Gortázar, compta amb la xarxa comercial més gran del sector a Espanya i amb la més gran capil·laritat territorial, ja que és present en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i en el 94% de les de més de 5.000 persones. En 229 municipis, és l’única entitat financera present. Esta àmplia distribució permet detectar necessitats socials d’àmbit local, així com conèixer els projectes d’organitzacions i entitats que poden pal·liar aquestes situacions i aconseguir suport econòmic per a ells del pressupost cedit per la Fundació “la Caixa”.

2020: un any marcat per les ajudes per pal·liar els efectes de la Covid-19 

El 2020, el 89% de les oficines de CaixaBank repartides a tota Espanya han canalitzat aportacions a projectes en benefici de la societat i les comunitats locals. Mitjançant aquesta col·laboració, prop de 7.000 entitats socials s’han beneficiat l’any passat de les ajudes.

Cal destacar que la majoria de les aportacions ha anat destinada a pal·liar els efectes socioeconòmics provocats per la Covid-19. De forma més concreta, la inversió s’ha dirigit a accions destinades a col·lectius en exclusió social i pobresa; programes destinats a millorar la qualitat de vida de les persones grans, col·lectius amb necessitats especials o malalts; accions vinculades amb la gent gran; així com projectes d’inserció laboral.

Entre les iniciatives secundades, es troben accions de distribució d’aliments, de la mà de menjadors socials, a col·lectius vulnerables; repartiments de material escolar i tecnològic per a la infància en risc d’exclusió, així com la dotació de tablets a residències per a la gent gran.

L’acció social de CaixaBank a les Terres de l’Ebre

A les Terres de l’Ebre, CaixaBank, a través d’aportacions econòmiques de la Fundació “la Caixa”, ha col·laborat durant 2020 amb 43 projectes per un import global de 206.400 euros.

El 37% del pressupost s’ha destinat a iniciatives en l’àmbit de l’exclusió social seguides de projectes referits a la pobresa infantil (20%) i el suport a la gent gran (19%). També s’han recolzat projectes d’exclusió, discapacitat i malaltia, i de foment de la inserció laboral.

Entre les col·laboracions dutes a terme destaca el suport a la Creu Roja, l’Associació de Familiars d’Alzheimer de les Terres de l’Ebre, la Residència d’ancians Sant Miquel Arcàngel, Suara Serveis, la Fundació Privada Ulldecona, la Fundació serveis socials del Montsià, la Fundació Privada Doctor Ferran, l’Associació de Rehabilitació i educació especial Jeroni de Moragas, l’Associació de familiars malalts mentals Terres de l’Ebre i el Consell Comarcal del Baix Ebre pel seu projecte de “Tiquet fresc”, entre moltes d’altres.

L’Acció Social, un dels pilars del Pla de RSC de CaixaBank 

CaixaBank manté un compromís amb la inclusió financera i és l’única entitat present en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i en el 94% de les de més de 5.000. És també l’única entitat que ofereix microcrèdits a persones sense garanties ni avals, a través de MicroBank, per ajudar-los a impulsar els seus projectes personals i professionals. A més de la seua contribució als projectes socials d’àmbit local, l’entitat dóna suport, a través de la seua Acció Social, al programa de voluntariat corporatiu, amb més de 12.000 integrants, 4.600 dels quals han participat activament en més de 4.200 activitats durant 2020. Gràcies a ells, s’ha contribuït a ajudar a més de 133.000 persones vulnerables arreu de l’Estat en àmbits com l’educació financera, la inserció laboral, salut i pobresa infantil, entre d’altres.

CaixaBank destaca per la seua actuació responsable i així li ho reconeixen els principals organismes internacionals en aquesta matèria. L’índex de sostenibilitat mundial Dow Jones Sustainability Index la situa entre els millors bancs mundials en termes de responsabili-doneu corporativa. L’organització internacional CDP, per part seua, la inclou com a empresa líder contra el canvi climàtic.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 4 =

Últimes notícies