HomeSense categoriaMovem Tortosa recull les demandes dels sindicats d’ensenyament i reclama més mesures...

Movem Tortosa recull les demandes dels sindicats d’ensenyament i reclama més mesures de seguretat envers el Covid-19

TORTOSA // Movem Tortosa defensarà al proper ple municipal del mes de març una moció on proposa la instal·lació de sistemes de ventilació mecànica als centres educatius, l’ocupació d’espais alternatius i l’augment del pressupost en neteja, desinfecció, EPIs, i respiratoris suficients com a principals mesures.

Movem Tortosa ha exposat que “el sector educatiu ha demostrat una gran capacitat d’adaptació davant la pandèmia i ha respost a la necessitat de la societat de continuar amb la seua tasca presencialment malgrat les dificultats. Per tant, els poders públics hem d’adoptar totes les mesures de protecció que estiguen al nostre abast per ajudar-los a complir amb esta tasca amb condicions i amb totes les mesures de seguretat possibles”.

La formació progressista més enllà de plantejar la ventilació mecànica als centres on siga necessari també proposa facilitar l’ocupació d’espais alternatius en el cas que el centre ho trobe pertinent per reduir ràtios i promoure la realització d’activitats a l’exterior, quan les condicions meteorològiques ho permeten. També inclouen la necessitat d’augmentar el pressupost en neteja i desinfecció i reclamen una dotació D’EPIs, i respiratoris suficients per a tots els treballadors i treballadores.

Movem Tortosa portarà també al proper ple de l’ajuntament una moció on reclama la instal·lació de bescanviadors de nadons als lavabos dels edificis municipals, tant als masculins com als femenins, i recorden que el 2018 ja es va aprovar per unanimitat una moció presentada pel PSC, llavors a l’oposició, on es demanava la seua instal·lació de manera indistinta i sense discriminació.

En aquest sentit el primer partit de l’oposició ha manifestat que “una vegada més que per dignitat democràtica es materialitzen les mocions que aprovem al ple, quin sentit té llavors presentar i aprovar mocions si no s’apliquen?”.

La moció insta el ple de l’ajuntament a recuperar els acords de l’esmentada moció del 2018 realitzant un estudi per avaluar els costos de la instal·lació d’aquests canviadors en els lavabos dels edificis municipals de la ciutat, amb l’objectiu de quantificar els costos d’aquesta actuació i que s’inicie un procés d’instal·lació gradual amb criteris de gènere, de manera que com a mínim hi haja un a cada edifici públic. La moció també planteja que alhora s’avalue i quantifique la realització d’una campanya d’informació i sensibilització de la ciutadania en aquest sentit.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 59 = 61

Últimes notícies