HomeSense categoriaLa Fundació Mercè Pla i l'Institut de l'Ebre guanyen l'Ebre Challenge 2020

La Fundació Mercè Pla i l’Institut de l’Ebre guanyen l’Ebre Challenge 2020

L’Institut de l’Ebre i la Fundació Mercè Pla han començat a marcar línies conjuntes d’actuació per tal d’oferir oportunitats d’inclusió educativa a les persones amb diversitat funcional en el context de la formació professional ordinària, entenent la inclusió com a presència, participació, aprenentatge i èxit educatiu de totes i tots.

La participació conjunta que va iniciar-se amb motiu de la Marató de TV3 i ha tingut continuïtat amb l’Ebre Challenge 2020. Per primera vegada, alumnes d’un PFI amb diversitat funcional s’han incorporat a aquest taller d’emprenedoria creatiu, adreçat a estudiants de diferents centres i instituts de les Terres de l’Ebre i de la Universitat Rovira i Virgili.

Una de les característiques de l’Ebre Challenge és que és una experiència inclusiva en si mateixa, ja que en els tallers es formen equips de treball constituïts per alumnat de diferents centres i ofertes formatives. Això proporciona una oportunitat per aprendre els uns dels altres i enriquir-se de la màxima diversitat a l’hora d’abordar reptes que requerisquen solucions.

En la seua primera fase, l’objectiu principal va ser crear en dues hores una idea de negoci i exposar-la. El repte per a l’estudiant del PFI, inicialment, va ser la seua plena participació en l’equip. La proposta Ecobike, va esdevenir seleccionada com a finalista. A partir d’aquest moment, els equips finalistes van començar una activitat per preparar la seua participació en la final. L’equip “Ecobike” format per quatre membres, Augusto i Ferran, de l’Institut de l’Ebre, i Kevin i Javi, del PFI de la Fundació Mercè Pla, va pujar a l’escenari amb la seua proposta d’eco-vehicle i va explicar amb convenciment i amb autodeterminació davant de més de 200 persones com implementar un servei de mobilitat sostenible a partir del lloguer de bicicletes elèctriques arreu del territori.

El jurat va valorar totes les propostes plantejades i, finalment, va decidir que l’equip guanyador de l’Ebre Challenge 2020 fos “Ecobike“. El premi va consistir en 1500 € en material educatiu i tecnològic, finançat per l’Institut per al Desenvolupament de les Terres de l’Ebre (IDECE).

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 4 =

Últimes notícies