HomeTerres de l'EbreRoquetes senyalitza els passos de vianants amb pictogrames per afavorir l’autonomia i...

Roquetes senyalitza els passos de vianants amb pictogrames per afavorir l’autonomia i seguretat de les persones amb autisme

L’Ajuntament de Roquetes ha començat a senyalitzar tots els passos de vianants que donen accés als centres escolars, instal·lacions esportives i edificis municipals amb pictogrames que afavoreixen l’autonomia i seguretat viària de les persones que tenen diagnosticat un Trastorn de l’Espectre de l’Autisme (TEA).

El projecte consisteix a pintar una seqüència concreta de pictogrames que es col·loquen sobre la primera línia blanca dels passos de vianants. Són quatre dibuixos acompanyats dels textos que descriuen la seqüència de les accions que s’han de realitzar per travessar el carrer, “Atura’t”, “Mira”, “Cotxe aturat” i “Creua”. Gràcies a aquests pictogrames s’ofereix un plus de seguretat al col·lectiu TEA, facilitant la comprensió de com s’ha d’actuar, i millorant per tant la seua autonomia. La pintada dels pictogrames ha estat supervisada per la regidora de Qualitat de Vida de l’Ajuntament de Roquetes, Cinta Garcia, acompanyada per l’alcalde de la ciutat, Paco Gas, i membres de l’equip de Govern, la regidora Núria Altadill, els regidors Sisco Ollé i Ivan Garcia i també del director de l’escola de la Raval de Cristo, Josep Maria Eguren.

Cinta Garcia,  regidora de Qualitat de Vida, s’ha encarregat de pintar els primers pictogrames amb el suport dels Serveis Municipals, començant pel pas de vianants de l’escola de la Raval de Cristo. Garcia ha destacat que “aquests pictogrames, que són de color blau perquè és el color que més ràpidament identifiquen els autistes, també serviran per a crear una ciutat més accessible per a tothom, conscienciant i empatitzant sobre la diversitat, la qual cosa afavorirà també la seua inclusió i millorarà la convivència de tots”.

 

Pictogrames |  Roquetes Comunicació

 

 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 5 =

Últimes notícies

-->