HomeEnergiaLa Generalitat concedix la declaració d’impacte ambiental a trenta nous aerogeneradors

La Generalitat concedix la declaració d’impacte ambiental a trenta nous aerogeneradors

La Generalitat ha concedit la Declaració d’Impacte Ambiental a tres projectes de parcs eòlics que s’instal·larien entre la Terra Alta i la Ribera d’Ebre. Les instal·lacions les impulsa Endesa a través de la seua filial Enel Green Power i comptaran conjuntament amb 31 aerogeneradors, de 200 metres d’altura i 147 MW de potència, que podrien generar més de 400 GWh/any. La companyia preveu invertir 140 milions d’euros per a la construcció. Els nous parcs de Les Crestes, la Fontcalda i El Calvari i les seues infraestructures d’evacuació, afecten els termes de Batea, Caseres, Gandesa, Corbera d’Ebre, la Fatarella i la Pobla de Massaluca, a la Terra Alta, i Ascó, a la Ribera d’Ebre.

Endesa ja ha rebut l’autorització ambiental de la Generalitat i ja ha informat que ha presentat “una proposta concreta de participació local” perquè particulars, empreses i organismes públics de les dos comarques puguen participar en el finançament de la construcció dels parcs. La declaració d’impacte ambiental de la Generalitat és un dels tràmits fonamentals per a obtindre, posteriorment, tots els permisos per a la construcció dels nous parcs eòlics.

Actualment, la Terra Alta és la comarca que té més aerogeneradors en funcionament de Catalunya i concentra el 22,6 % del total de megawatts (MW) eòlics que es produïxen a Catalunya, incloent-hi els que estan en servei i en tramitació. Això es traduïx en el fet que és la comarca catalana que aplega “amb diferència la producció més gran”, concretament 519 MW.

La concentració de parcs eòlics i la tramitació de nous projectes ha generat l’oposició de la majoria d’ajuntaments i també de diverses entitats econòmiques i socials de la comarca, la majoria relacionades amb els sectors de l’agricultura i el turisme. En este sentit, l’alcalde de Gandesa, Carles Luz, ha assegurat que “a la Terra Alta no hi caben més aerogeneradors”, i ha fet arribar la demanda del territori a la consellera de Territori, Ester Capella, en una visita institucional a la capital terraltina este dimecres. Capella ha assegurat, per la seua banda, que el Departament treballa per a “endreçar” la generació energètica a Catalunya i ha reiterat que altres territoris també hauran d’assumir infraestructures de generació d’energia renovable en els propers anys.

La DO Terra Alta exigix frenar la massificació eòlica

La Denominació d’Origen Terra Alta ha emès un comunicat on reitera que les administracions han de posar fre a la proliferació de noves centrals d’energia renovable a la comarca, especialment pel que fa a parcs eòlics. Des de la DO incidixen que la Terra Alta compta actualment amb 169 aerogeneradors en funcionament i és la comarca de tot el país amb més parcs eòlics i aerogeneradors en funcionament.

A la vegada, l’entitat defensa que l’agricultura i el turisme són dos dels grans sectors econòmics de la comarca i que impliquen també una defensa del terreny agroforestal, i que xoca frontalment amb un model energètic centralitzat i lluny dels centres de consum, com suposa la concentració de les infraestructures d’energia renovable. En un comunicat la DO assegura que les noves centrals “comprometen” el model econòmic actual, centrat en la defensa del paisatge i els recursos naturals.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

88 + = 98

Últimes notícies