HomeAgriculturaLa Generalitat destina gairebé un milió d’euros a la lluita contra el...

La Generalitat destina gairebé un milió d’euros a la lluita contra el cargol poma i a la conservació de la biodiversitat al Delta de l’Ebre

L’any 2009 es va detectar per primera vegada la presència de cargol poma en zones del Delta de l’Ebre.

Es tracta d’un invertebrat aquàtic d’aigua dolça originari d’Amèrica del Sud que s’alimenta dels brots tendres de l’arròs i que suposa una seria amenaça per a les zones humides d’aigua dolça, i podria tenir conseqüències per a la biodiversitat si aquesta població s’estableix definitivament, segons l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA).

Aquesta és una de les espècies invasores considerades més perilloses i que per primera vegada està present a Europa, la qual cosa implica que encara no es coneixen suficientment els mètodes de lluita per al seu control i eradicació en una zona de gran importància com és el Delta de l’Ebre.

Aquesta despesa servirà per sufragar els costos derivats de la implementació de tècniques per evitar la propagació i afavorir l’eradicació de la plaga, per assegurar i millorar els paràmetres de biodiversitat de la zona afectada.

Aquestes actuacions es concreten en actuacions de control i eradicació del cargol poma, i actuacions de prevenció i protecció de la biodiversitat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 5 =

Últimes notícies