HomeEntrevistes“La gent té molt clar que ens hem deixat la pell per...

“La gent té molt clar que ens hem deixat la pell per Amposta”

Pregunta: Els excel·lents resultats d’ERC a les generals són extrapolables a les municipals?

Resposta: No són extrapolables perquè el context no és el mateix. El que sí que són és un punt de partida important, ja que et donen una línia de cap a on poden anar els resultats de les municipals.

P: Si es donen els mateixos resultats reeditarien la majoria absoluta.

R: Jo no sé si és reeditable la majoria absoluta, però els resultats de les generals ens donen opcions de guanyar les eleccions a Amposta una altra vegada.

P: Si no reedita esta majoria absoluta, creu que podrà governar? Les relacions amb l’oposició no han estat fàcils durant el darrer tram del mandat.

R: S’ha produït un tripartit entre Plataforma per Catalunya, CiU i el PSC, molt centrat en la crítica, cosa que és legítima, però no han sigut capaços des de l’oposició d’aportar un model alternatiu al govern. Ens diuen, “això està malament” o “el govern no ho fa bé”. D’acord, però vatros què proposeu? Com ho faríeu? Això no ha existit. La percepció que tinc jo és que, malgrat que hem intentat dialogar amb tots, fins i tot, amb el regidor de Plataforma per Catalunya amb qui vam estar els primers anys de legislatura arribant a acords i intentant fer coses bones per la ciutat,  ara portem un any en el qual tens la percepció que si sumen pactaran. Crec, però, que la gent serà capaç d’analitzar què és el que aporta cada partit a la ciutat.

P: Vostès van guanyar les eleccions del 2015 propugnant el canvi després de 28 anys de govern de CiU. Creu que s’ha fet efectiu este canvi perquè la gent els continue donant suport?

R: Quan parles amb la gent i les entitats el que et traslladen és que estan satisfets i que a Amposta s’ha notat un canvi. La ciutat està liderant polítiques importants al territori, exercint una capitalitat generosa, d’intentar aportar al territori. En dinamització econòmica, per exemple, hi ha moltes dades positives, la renda familiar ha augmentat, els afiliats a la seguretat social creixen per damunt de moltes ciutats del territori. Tot això ha sigut possible perquè hi ha un govern implicat. Tot i que
s’han fet coses bé i altres segurament malament, o fins i tot hi ha coses que vam dir que faríem i no hem fet, el que sí que té clar la ciutadania és que ens hem deixat la pell per Amposta. La gent així ens ho trasllada.

P: Han pogut complir amb el seu programa electoral?

R: Estem al 80 per cent. Vam fer un programa electoral amb una quinzena de mesures concretes i que anaven acompanyades de prop de 150 propostes més. D’estes 150 n’hem fet 120. Però després està tot allò que no vam dir que faríem, però que hem fet!

P: Què els ha quedat per fer?

R: Ens queden algunes propostes per realitzar que ara, vist des de govern, veiem que són complicades d’executar. Pot semblar una excusa, però no ho és perquè també hem hagut de fer front a moltes qüestions que no ens esperàvem. Ens vam trobar un poble molt abandonat, moltes coses que hem hagut d’entomar, qüestions que haurien d’haver estat resoltes pel govern anterior. Amb tot, el nivell de compliment electoral és molt alt. No crec, però, que això siga el que més valore la ciutadania. Al final el que recorden és si has estat proper, si els has escoltat, si quan han vingut a l’Ajuntament t’han trobat i els has atès. Tots els regidors i jo mateix hem tingut una dedicació absolutament exclusiva a la ciutat i ens hem preocupat dels problemes diaris de la gent del poble.

P: Presentaran noves propostes esta campanya o apostaran per fer valdre i donar continuïtat a la faena feta?

R: De propostes noves en tenim, però hi ha molts projectes engegats que volem acabar. La dinàmica de govern és molt diferent i fins a l’últim dia estem treballant. Esta setmana, per exemple, el govern ha aprovat l’avantprojecte de reforma i ampliació del cementiri. És un projecte que ja està començat. I així molts més! Parlo de l’edifici de l’antic Sindicat, del casal de la gent gran, del nou pavelló, projectes que ja estan adjudicats i engegats. També tenim molts projectes damunt la taula: Torre de Sant Joan, l’espai cultural que volem fer a l’antic escorxador, o el col·legi de les monges. Totes estes propostes les portarem al programa electoral. Són projectes que hem començat a treballar este mandat, però que cal donar-los l’impuls definitiu.

P: Què els diria als grups que diuen que Amposta seguix estant bruta?

R: Que natros som l’únic govern que hi hem posat solució. Actualment tenim un contracte de neteja de 6 milions d’euros aturat al Tribunal Especial de Contractació Pública i que representarà invertir un milió d’euros cada any durant sis anys, només en neteja. Això implicarà, quan la Generalitat ens autoritze, que Amposta passarà de tindre una màquina de neteja a tindre’n 5. I passarem a tindre moltes més freqüències i per tot el municipi: Poblenou, Eucaliptus, Favaret, Pla d’Empúries. Natros som els que hem posat solució i pressupost a la neteja. Fins ara això no s’havia fet. Natros no podem controlar el fet que les empreses entre elles s’hagen impugnat, però en el moment que s’adjudique el contracte hi haurà un abans i un després en neteja a la ciutat.

P: També diuen que Amposta està gelada econòmicament?

R: El que s’haurien de preguntar és: la legislatura passada hi havia ajudes per als autònoms?: No. Hi havia ajudes a la contractació?: No. Hi havia desplegament de fibra òptica als polígons? Abans no i ara s’ha fet. Es van fer actuacions de millora als polígons? No, i ara sí. Es va traure sòl públic industrial a preu assequible? Ara s’ha fet i se n’han adjudicat i hem aconseguit que els bancs venguen al mateix preu que natros. Hi ha hagut implantacions industrials com Aviaco i tenim empreses interessades en invertir. Tots els que diuen que Amposta està aturada han d’aportar proves i dir per què. M’encanta parlar de xifres, les tinc totes al cap.

P: Parla’ns de xifres.

R: Mira ens diuen que l’Hospital ha perdut. Ha perdut el què? Pregunto jo. S’ha incrementat un milió d’euros el pressupost respecte del 2015 i ha crescut l’activitat amb el Catsalut. A més, és el més ben valorat de les Terres de l’Ebre en l’enquesta Plaença amb un 10% per sobre de la mitjana de Catalunya. Ho trobo molt irresponsable fer afirmacions que no són certes i que aporten molt poc a la ciutat. Fan un flac favor a la ciutat i a l’Hospital o a la residència com a serveis. També hem abaixat la pressió fiscal als ciutadans un 11,5%, els que diuen que es paguen més impostos han de dir què ha pujat i quina quantia. A més, els dos últims trimestres analitzats per la Càtedra d’Economia Local i Regional de les Terres de l’Ebre diuen que Amposta és una de les dos ciutats del territori on més ha augmentat l’afiliació a la Seguretat Social. En un informe del BBVA, la comarca del Montsià és l’única de les Terres de l’Ebre on el PIB creix per damunt de la mitjana de Catalunya i és evident que Amposta ha fet una important aportació a la dada. La renda familiar també ha crescut i som una de les ciutats de Tarragona que més invertix en promoció social. Les dades constaten que totes les accions que hem anat fent han millorat la ciutat econòmicament i socialment.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 1 =

Últimes notícies