HomeSuccessosLa Guàrdia Civil deté a la dona més buscada del Regne Unit...

La Guàrdia Civil deté a la dona més buscada del Regne Unit a Santa Bàrbara

La Guàrdia Civil va detenir el passat 27 de febrer a la dona més buscada del Regne Unit al municipi de Santa Bàrbara.

La ciutadana britànica S. P., de 47 anys, està acusada de blanqueig de capitals per les autoritats del Regne Unit, i formava part d’una organització criminal formada per 16 persones, de les quals, ella era l’única en llibertat.

L’organització de la qual formava part la detinguda, es dedicava al frau d’IVA en la compravenda de telèfons mòbils. Estos telèfons es compraven a l’estranger sense IVA i es revenien al Regne Unit, obtenint amb això un benefici estimat pel HMRC  (HM Revenue and Customs) britànic, de més d’un bilió de lliures esterlines.

Segons els investigadors britànics, S. P. era la persona encarregada de blanquejar els guanys de l’organització a través de múltiples empreses que posseïa a Espanya, Andorra i Dubai. Així mateix, van indicar, que en un determinat moment esta organització va arribar a vendre més telèfons mòbils al Regne Unit que totes les botigues legals en conjunt.

L’agost de 2013 es va jutjar als principals responsables de la trama, però S. P. no es va presentar davant les autoritats, i va iniciar la seua fugida, per la qual cosa va ser condemnada en rebel·lia a 8 anys de presó per la seua responsabilitat en la citada organització.

Els principals indicis apuntaven al fet que podria ocultar-se a Espanya donats els llaços familiars i acadèmics que mantenia amb el país des de la seua adolescència. Per este motiu el HMRC va contactar amb la Guàrdia Civil per a fer-se càrrec de la seua localització.

L’any 2015, es va poder corroborar que S.P s’ocultava en la localitat d’Olivella, on era visitada pel seu marit els caps de setmana. Estes visites tenien la finalitat de proveir a la detinguda de tots els productes bàsics, ja que a penes sortia del seu amagatall per a no aixecar sospites. No obstant això, durant l’operatiu que es va establir per a procedir a la seua detenció, S.P. va aconseguir detectar la presència policial, vacanviar completament la seua aparença i va conseguir escapar, en aquell moment es va conver en un objectiu prioritari per als investigadors.

Finalment, al febrer d’enguany es va obtenir informació de la seua possible presència en la localitat de Santa Bàrbara.

Amb esta informació es va establir una vigilància permanent sobre la població. Així doncs, a principis de la setmana passada es va detectar a una dona que coincidia plenament amb les característiques físiques de la detinguda, aconseguint determinar que vivia en un bloc d’apartaments als afores del municipi.

Es va establir un gran dispositiu amb agents de paisà aconseguint detenir-la quan sortia a passejar amb les seues mascotes.

La detinguda ha estat posada a disposició del Jutjat Central d’Instrucció núm. 6 de l’Audiència Nacional en funcions de guàrdia, qui ha detectat el seu ingrés a la presó a l’espera de resoldre el pertinent procediment d’extradició.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

80 + = 83

Últimes notícies