HomeEducacióLa Jornada d’Educació de la URV focalitza la seua mirada en l’ensenyament...

La Jornada d’Educació de la URV focalitza la seua mirada en l’ensenyament de la ciència

Este dissabte 15 de febrer, el Campus Terres de l’Ebre de la URV celebra la XVII Jornada d’Educació Infantil. Una jornada que s’endinsarà en el món de la ciència i l’educació amb una mirada crítica i indagadora, a través d’activitats pràctiques que promouran l’experimentació, l’observació i la resolució de problemes.

La jornada va adreçada principalment a professionals de l’Educació Infantil i estudiants que estiguen interessats a voler conèixer noves maneres de presentar la ciència als nens i nenes en un entorn educatiu.

L’activitat té previst iniciar-se a les 9:15 h a l’Aula Magna del Campus tortosí amb una conferència inaugural que pronunciarà Montserrat Pedreira, directora del grau en Mestre d’Educació Infantil de la Universitat de Manresa i docent. La ponència s’anomena “Educació infantil i Ciència, tan lluny i tan a prop” i serà una aproximació a com els mestres d’educació infantil han de focalitzar esta mirada crítica i indagadora que ha de tindre la ciència en estos nivells inicials i establir connexions entre la ciència i la vida quotidiana.
A continuació, els assistents podran escollir realitzar dos tallers d’entre els tres que es desenvoluparan. El primer taller, “Un tastet de Lab 0_6”, que realitzarà la mateixa ponent, servirà per a mostrar com se poden incorporar aspectes científics a xiquets de fins a sis anys.

El segon taller, que porta per nom “Cuinant, cuinant, cuinetes”, el dirigirà Pilar Melcón, mestra d’educació infantil i primària, actualment jubilada i que compta amb una exhausta experiència en la matèria. La professional se centrarà a utilitzar la ludificació al moment d’integrar aspectes científics en els més menuts.

El tercer i últim taller que durà a terme Núria López, mestra d’educació infantil, anomenat “Una pedra, un os, un pinyol de llimona”, se basarà a mostrar accions que els alumnes puguen utilitzar quan vulguen dur a terme experiments a l’aula amb esta mirada crítica i conscient.

Segons ha explicat Josep Holgado, coordinador del grau en Educació Primària a la URV i coordinador de la XVII Jornada d’Educació Infantil de les Terres de l’Ebre: “Estes jornades són molt importants perquè els mestres i futurs professionals han de tenir ben present que la formació contínua és fonamental. Esta formació a nivell científic pretén fomentar l’afirmació que la ciència és per tots, aportar metodologies actives als mestres perquè les puguen usar a l’aula i que els infants puguen potenciar aquella curiositat natural que tenen, sense importar d’on vinguen i quin siga el seu sexe”.

Holgado emfatitza també que estadísticament està demostrat que el sexe femení sol mostrar menys interès a cursar estudis universitaris o de formació professional en l’àmbit de les ciències. “Vull pensar que esta afirmació està lligada amb el fet que socialment moltes vegades es pensa que les dones no estan tan capacitades com els homes. Últimament, s’ha demostrat científicament que les capacitats de la dona en la ciència no tenen res a envejar a nivell intel·lectual ni de preparació comparant-ho amb les de l’home. El més important és la vocació de cadascú”, afegix el coordinador.

Totes les jornades anteriors han estat ben valorades pels assistents i esperem que este any vaja per la mateixa línia”, conclou Josep Holgado.

Paula Vidal Bertomeu
Paula Vidal Bertomeu
Estudiant de pràctiques del grau de comunicació de la UOC
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

Últimes notícies