HomePolíticaLa liquidació econòmica de l’any 2021 permet enfortir el Pla d’Inversions d’enguany...

La liquidació econòmica de l’any 2021 permet enfortir el Pla d’Inversions d’enguany a Deltebre

El Govern municipal ha presentat els diferents punts de la sessió plenària d’aquest mes de març de l’Ajuntament de Deltebre. Un plenari que estarà marcat per la liquidació econòmica de l’any anterior, com també per la modificació de l’ordenança de la plusvàlua i la primera modificació del pressupost per així enfortir el pla anual d’inversions.

En la roda de premsa s’ha fet esment de les dades de la liquidació econòmica del darrer exercici, unes dades que l’alcalde ha valorat positivament ja que “segueixen la línia de l’acurada gestió que estem realitzant a l’Ajuntament de Deltebre i que ens permet afrontar les inversions que a hores d’ara estem duent a terme, les que tenim pressupostades per aquest any i també la previsió de realització d’un préstec per a inversions”. De fet, sense comptar el préstec que hi ha previst, la ràtio d’endeutament de l’Ajuntament de Deltebre es situa al voltant del 25%.

Lluís Soler ha explicat que “el nostre objectiu és deixar un municipi amb menys deute del que ens vam trobar quan vam entrar a governar, i amb molta més inversió i més serveis per a la ciutadania”. Així, l’alcalde ha explicat part del romanent generat l’any anterior es destinarà també a inversions, entre les quals, i en especial, les accions de millora de la Imatge de Poble. El romanent de tresoreria de l’any 2021 ascendeix als 5.700.000€, dels quals al voltant d’1.900.000€ s’incorporen en aquesta modificació.

Modificació de l’ordenança de la plusvàlua

En el cas de la modificació de l’ordenança de la plusvàlua, Soler ha detallat que “hem volgut atendre a totes aquelles qüestions que són més sensibles i socials, allunyant-nos de l’especulació i facilitant que les persones receptores dels immobles puguin viure en l’habitatge transmès”.

En aquest sentit, la modificació de l’ordenança preveu una bonificació del 50% de l’impost sempre que el dret transmès tingui com a objectiu que la persona beneficiària visqui en aquell immoble. També es crea una altra bonificació d’un 95% de la quota de transmissió quan l’immoble tinguin una incidència de valor pública o estigui destinada a usos de caràcter social, històric, esportiu, etc. A més a més, l’ordenança també inclou un tipus de gravamen del 30% en els casos de menys de 17 anys de propietat de l’habitatge, i del 20% en els casos que l’habitatge en qüestió superi els 18 anys.

Paral·lelament, en aquest plenari també es debatrà la proposta de calendari d’actes anuals que impulsa l’Ajuntament de Deltebre i també el conjunt del teixit associatiu. En aquest cas, el tinent d’alcaldia de #DeltebreActiu, Robert Bertomeu, ha explicat que “després de les restriccions més intenses a causa de la pandèmia, tenim moltíssimes ganes de tornar a sortir al carrer i de tornar a gaudir de les diferents activitats que estan programades per aquest any 2022”. De fet, per aquest any 2022, hi ha programats més de 200 esdeveniments al municipi de Deltebre.

Finalment, també es ratificarà l’adhesió de l’Ajuntament de Deltebre al manifest de MOLDE en relació amb la concentració d’aquest diumenge, 27 de març, al Trabucador.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 13 = 16

Últimes notícies