HomeEconomiaAlcanar renova l'enllumenat del municipi amb tecnologia LED

Alcanar renova l’enllumenat del municipi amb tecnologia LED

L’Ajuntament d’Alcanar ha substituït dèsset lluminàries d’halogenur metàl·lic de 70 W, al llarg del carrer Almenara, per lluminàries de tecnologia led.

Esta actuació s’inclou en la política d’eficiència energètica del consistori i implica un conjunt de mesures per a aconseguir un estalvi energètic, fer front a la contaminació lumínica i, alhora, resoldre d’una manera més eficaç les necessitats de visibilitat nocturna del municipi.

Este pla implica actuacions de millora i renovació de les instal·lacions d’enllumenat exterior. Concretament, suposa el canvi de lluminàries a tecnologia led d’un total de 700 punts de llum d’Alcanar, les Cases i Alcanar Platja, dels quals ja s’han substituït més de la meitat.

D’esta manera, el consum actual de 92,25 euros per punt de llum passarà a 19,68 euros, la qual cosa suposarà una reducció de 72,57 euros per unitat i un estalvi anual de més de 50.000 euros.

Esta renovació s’està fent progressivament, en diversos anys, per tal d’equilibrar la inversió econòmica.

La regidora d’Urbanisme i Ordenació del Patrimoni Ivette Fibla ha explicat que “amb estes mesures obtenim una instal·lació d’enllumenat més eficient tant des d’un punt de vista econòmic com energètic, ja que reduïm la despesa en quilowatts en un 50% i també les emissions de CO₂, alhora que incrementem els nivells d’il·luminació”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies