HomeCulturaLa lluita per erradicar el paludisme al Delta i el fons mèdic...

La lluita per erradicar el paludisme al Delta i el fons mèdic del doctor Canicio arriben a la Ràpita

CULTURA // Des d’este divendres i fins al pròxim 28 de febrer, el Museu de la Mar de l’Ebre acull l’exposició “La quartana i la lluita per erradicar el paludisme al delta de l’Ebre”.

Una mostra que exposa la situació d’endèmia amb brots epidèmics de malària que es produïren al Delta i els treballs sanitaris dels metges que a principis del segle XX van establir les bases del Servei Tècnic del Paludisme vinculat a la Mancomunitat de Catalunya, així com el fons mèdic del doctor Canicio (la Ràpita, 1898), conservat i restaurat pel Museu de les Terres de l’Ebre. 

A finals del s. XIX, el Delta va estar immers en el paludisme. L’expansió de l’arròs i les dures condicions de feina que suposava el seu conreu, sumat a les condicions de vida de l’època, va provocar un repte important per als metges i investigadors que van haver de combatre un paràsit provinent dels mosquits residents en zones humides. El treball del doctor rapitenc va tenir un paper rellevant, ja que els estudis que va dur a terme a la consulta de Sant Jaume d’Enveja seguixen vigents en la lluita contra la malària.  

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

25 + = 31

Últimes notícies