HomeSocietatLa meitat dels usuaris de Projecte Home a l'Ebre tenen addicció a...

La meitat dels usuaris de Projecte Home a l’Ebre tenen addicció a la cocaïna

L’any passat, 39 persones amb addiccions o conductes d’addicció van seguir els programes de tractament continuat de Projecte Home a les Terres de l’Ebre. Gairebé la meitat han demanat ajuda per superar una addicció a la cocaïna durant el 2021. La segona substància amb més addicció és l’alcohol (un 33% dels usuaris). D’altra banda, un 5% de les persones que han demanat ajuda a l’ONG a les Terres de l’Ebre ho han fet per addicció al joc o a les tecnologies de la informació i la comunicació. Projecte Home compleix sis anys a les Terres de l’Ebre. El 2015 es va obrir el servei d’atenció a les addiccions i des de llavors ha atès més de 200 persones amb problemes amb les drogues i també les seues famílies.

El punt d’atenció de Projecte Home a l’Ebre està situat al Centre Cívic de Ferreries de Tortosa, un espai cedit per l’Ajuntament. El programa està obert a tothom, però amb especial atenció a persones vulnerables i sense recursos econòmics.

L’any passat, Projecte Home va atendre a les Terres de l’Ebre 39 persones amb addiccions, dels quals el 79,4% són homes i el 20,6% són dones. Tenen de mitjana d’edat 38,8 anys. La principal substància per la qual es demana ajuda és la cocaïna (49%) i també l’alcohol (33%). Altres usuaris han demanat suport per deixar el consum de cànnabis (8%), heroïna (3%) i altres drogues (2%).

Els programes de Projecte Home treballen perquè els usuaris acaben amb el consum de drogues i altres conductes de risc i que aconseguisquen la plena reinserció social, recuperen els vincles familiars i socials i tinguen una vida autònoma.

Prevenció entre els adolescents

El servei d’atenció a les addiccions de Projecte Home a les Terres de l’Ebre fa també accions de prevenció de drogues, l’abús de substàncies i altres conductes de risc entre els adolescents. A l’Institut de Deltebre s’actua amb el programa Joc de Claus, en el qual es promouen habilitats per a la vida i sobretot per actuar sobre l’abús de les tecnologies de la informació i la comunicació. Està adreçat a l’alumnat de secundària, al professorat i a les famílies.

L’any 2019 ja es va recórrer dotze biblioteques ebrenques amb l’exposició ‘Tu tens la clau’, que van visitar més de 8.000 persones. La mostra explica que és important conèixer-se a un mateix per enfortir l’actitud personal davant l’abús de drogues i altres conductes d’addicció.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 2 =

Últimes notícies