HomeSense categoria‘La Nit de l’Empresari’ demana més unitat d’acció a les Terres de...

‘La Nit de l’Empresari’ demana més unitat d’acció a les Terres de l’Ebre

Gairebé 300 persones van omplir ahir al vespre el Pavelló Esportiu del Temple, a Tortosa, en la celebració de la ‘ 5a Nit de l’Empresari’, una iniciativa de l’Associació d’Empresaris de les Comarques de l’Ebre (AECE).

L’acte va estar presidit per la Consellera d’Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacón, que va aprofitar l’ocasió per reivindicar el potencial econòmic de les Terres de l’Ebre i “la necessitat de mirar endavant, malgrat tots els malgrats”. “Els grans reptes de país en l’àmbit de l’empresa, exigeixen equilibrar la demanda i l’oferta de perfils professionals. També cal potenciar la innovació i l’ús de les noves tecnologies”, va dir.

Per la seva part, la Presidenta de l’AECE, Maria José Fernández, va destacar la qualitat, l’especialització i exclusivitat que ofereixen les empreses del sector agrícola i alimentari del sud de Catalunya: “Cada vegada hi ha més productes gurmet, amb iniciatives que troben noves fórmules de comercialització i exploren nous mercats. A això, hi hem de sumar l’oferta turística i gastronòmica emergent, creativa i agosarada”. “Hem d’aprendre a sumar i entendre que junts arribarem lluny. Per això, l’AECE vol ser una eina que coordini el sector al territori i, també, vol servir de pont entre les empreses, les administracions i les universitats”, va afegir.

 

Una relació més fluïda entre empresa i universitat

A més de les autoritats locals (que van posar èmfasi en la unitat d’acció i la reivindicació de més infraestructures per al territori) també hi van ser presents representants de sector empresarial de Catalunya com Josep Sánchez Llibre, President de Foment del Treball Nacional, Maria Helena de Felipe, Presidenta de FEPIME Catalunya, Joan Font, President i Director General del Grup Bon Preu i Fernando Muiño, Director General Remsa Memorial, SA. Tots ells van intervenir en una taula rodona sobre empresa i territori.

Maria Helena de Felipe, Presidenta de FEPIME Catalunya va demanar més esforços per consolidar una relació més fluida entre l’àmbit formatiu i l’empresa. “També necessitem urgentment definir un pla de digitalització, perquè hi ha 18 polígons a les Terres de l’Ebre on encara no hi arriba la fibra òptica”, va alertar. Fernando Muiño, Director General Remsa Memorial, va ser una de les veus més crítiques del debat: “Els empresaris hem de fer autocrítica, perquè potser no hem fet prou força per articular aquest territori. Fa anys que posem èmfasi en el concepte de Terres de l’Ebre, però encara no hi creiem del tot. Hem de treballar conjuntament, buscar sinergies, i deixar de ser percebuts com el territori del ‘no'”.

Joan Font, President i Director General del Grup Bon Preu, va destacar el potencial del sector agrícola i alimentari, amb productes de qualitat mitja-alta i de proximitat: “En l’àmbit de l’alimentació disposem de magnífics proveïdors, aquest és un territori potent. Potser hi fa falta múscul financer i una mica d’ambició, però hi ha moltes potencialitats que cal desenvolupar”. Finalment, Josep Sánchez Llibre, President de Foment del Treball, va posar èmfasi en la necessitat de trobar la complicitat de totes les administracions “per crear un país atractiu, que capti inversions, i facilitar l’activitat dels empresaris”.

L’acte va cloure amb un reconeixement a quatre gremis i una vintena d’empreses del territori que han destacat per la internacionalització, la trajectòria professional, la tradició familiar, la promoció del turisme, l’emprenedoria, la innovació o la responsabilitat social corporativa.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 47 = 57

Últimes notícies