HomeCiènciaLa Nit Europea de la Recerca amplia la fira de tallers científics...

La Nit Europea de la Recerca amplia la fira de tallers científics i arriba per primer cop a l’Ebre

La Nit Europea de la Recerca amplia el seu radi d’activitats. L’acte central d’este esdeveniment divulgatiu, la fira de tallers científics, tindrà lloc primera vegada a Tortosa com a activitat prèvia el divendres 22 i a Tarragona s’amplia a dos dies: 29 i 30 de setembre a la plaça Corsini.

Esta iniciativa, que a les comarques de Tarragona coordina i organitza per sisè any consecutiu la Unitat de Comunicació i Divulgació de la Ciència de la Universitat Rovira i Virgili (URV), ha previst enguany més activitats: prop de 60 tallers científics per a públic familiar, i més de 30 xerrades divulgatives per a públic adolescent i adult. Totes les activitats estan conduïdes per investigadores i investigadors i de la URV i també dels centres d’investigació CERCA del territori: Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), Institut Català d’Investigació Química (ICIQ), Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i Institut de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES).

La Nit Europea de la Recerca és un esdeveniment públic de divulgació científica que té lloc cada any simultàniament a 300 ciutats de 30 països del continent. Des del 2018 la URV organitza a la demarcació de Tarragona esta iniciativa, que ha anat creixent i consolidant-se en estos sis anys. Les principals novetats d’esta edició tenen a veure amb l’acte central de la Nit de la Recerca: la fira de tallers científics per a públic familiar. A Tarragona aquesta activitat s’amplia a dos dies: la tarda del 29 i el matí del 30 de setembre. I enguany també es farà a Tortosa com activitat prèvia la tarda del 22 de setembre, per tal que els tallers científics arriben també a les Terres de l’Ebre. Al Museu del Port de Tarragona també oferirà una xerrada divulgativa per a públic adult sobre les conseqüències climàtiques i sobre la salut derivades de l’augment de la temperatura del mar.

L’objectiu de l’esdeveniment és apropar la investigació i els seus protagonistes a públics de totes les edats i donar a conèixer la recerca i la innovació de manera planera i comprensible. D’esta manera, la ciutadania té l’oportunitat de conèixer els avenços científics que es desenvolupen al territori de la mà de la mateixa comunitat investigadora.

Per este motiu, s’ha programat una Nit de la Recerca a Tortosa el divendres 22 de setembre de 16.30 a 21h on s’oferiran vuit tallers científics a la plaça de l’Ajuntament de la ciutat. Esta iniciativa vol tenir continuïtat en futures edicions per tal de fer arribar la recerca també a les Terres de l’Ebre.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 1 =

Últimes notícies