HomeSocietatLa pista de gel de Tortosa va superar les 12.000 persones patinant,...

La pista de gel de Tortosa va superar les 12.000 persones patinant, en la nova ubicació al parc Teodor Gonzàlez

La pista de gel de Tortosa va comptar amb més de 12.000 persones patinant durant la campanya de Nadal i Reis 2021-2022. El recompte efectuat per la Federació de Comerç, Serveis i Hostaleria, Tortosa Més, ha constatat el creixement d’un 20% d’usuaris respecte a l’anterior edició, al 2019, quan s’havia assolit la xifra de 10.000 patinadors.

La nova ubicació de la pista, enguany estrenant emplaçament al passeig central del parc Teodor Gonzàlez, ha sigut un condicionant que ha incidit en el nombre de participants: “Pensàvem que la nova ubicació tindria bona acollida perquè era un bon emplaçament, i els números finals així ho demostren“, ha destacat l’alcaldessa, Meritxell Roigé. També la Federació considera que el trasllat al parc ha suposat una embranzida: “Des del primer any hem cregut que la pista és una iniciativa molt bona per dinamitzar la ciutat i el comerç local, i estem molt satisfets que la gent se l’haja fet seua una vegada més, amb la implicació directa dels comerciants de Tortosa“, ha remarcat la presidenta de Tortosa Més, Maria José Ferré. De la seua banda, el vicepresident de la federació, Joan Iniesta ha apuntat que “la ciutadania ha respost de manera clara al canvi d’ubicació. Hem fet molta ciutat, el parc ha esdevingut una gran àgora,… A més, s’han generat sinergies amb el comerç més pròxim al parc“, ha dit. Per tot plegat, ha avançat que estudiaran poder mantindre la nova ubicació en pròximes edicions.

El trasllat al parc Teodor Gonzàlez va permetre augmentar fins als 300 metres quadrats la superfície de la pista de gel. A més, va facilitar que es poguessen habilitar accessos d’entrada i de sortida diferenciats, que van facilitar la logística en un moment en el qual encara calia atendre diverses restriccions per la normativa covid. Tot plegat va comportar, destaquen des de Tortosa Més, que les mesures extraordinàries fixades per la Generalitat durant les dates pròximes a Nadal en relació a la pandèmia no tinguessen afectació en el funcionament de la pista i que no fos necessari aplicar-hi restriccions addicionals.

Pel que fa a la procedència dels usuaris, s’ha reforçat la proporció de patinadors de Tortosa i de la resta del Baix Ebre. Un aspecte que des de la Federació vinculen amb el tipus de desplaçaments, sovint més curts, fets durant aquelles setmanes de la pandèmia. No obstant això, han assenyalat que la presència de visitants del Maestrat, de les comarques del nord de les Terres de l’Ebre i d’altres comarques del Camp de Tarragona ha seguit sent molt destacada, fet que ha tingut trasllat a nivell comercial durant la campanya de Nadal. “La pista de gel és un encert de la Federació de Comerç i això, lligat al moviment econòmic generat pels Bons Tortosa que vam impulsar des de l’Ajuntament durant l’octubre, ha fet que el tram final de l’any passat generés bon resultat a nivell comercial“, ha incidit Meritxell Roigé.

Tant l’alcaldessa com la presidenta de Tortosa Més han agraït una vegada més la implicació del Consell Esportiu, que ha permès que més de 2.900 escolars del Baix Ebre passessen en algun moment per la pista de gel de Tortosa dins de les activitats del Pla Català de l’Esport. A més a més, la pista també ha acollit més de 300 infants amb necessitats especials o procedents de famílies vulnerables, que van poder gaudir d’estones de lleure practicant el patinatge.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 14 = 17

Últimes notícies