HomeMedi AmbientLa ponència d’energies renovables tomba el parc eòlic de les Murtes, al...

La ponència d’energies renovables tomba el parc eòlic de les Murtes, al Pinell de Brai

La ponència d’energies renovables ha tombat l’avantprojecte del parc eòlic de les Murtes, que preveia la construcció de set aerogeneradors dins el terme municipal del Pinell de Brai. La ponència ha emès un informe desfavorable basant-se en
“l’afectació a l’àliga cuabarrada, espècie protegida de la fauna salvatge autòctona”. El parc havia rebut esmenes dels ajuntaments del Pinell de Brai, Miravet i Móra d’Ebre i diverses entitats socials.

Amb l’informe desfavorable de la ponència d’energies renovables -que va tenir lloc el passat 10 d’agost-, el parc eòlic de les Murtes queda pràcticament descartat, fora que l’empresa promotora decidisca portar la decisió al contenciós administratiu. El parc estava format per set aerogeneradors, d’una potència de 4 MW cadascun, i estava promogut per la societat portuguesa EDP Renovables.

El parc va rebre, entre altres, l’informe desfavorable del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat, que destacava “no s’ha incorporat una cartografia suficient al projecte” i que hi ha “un impacte acumulatiu” a la zona, a més, “augmenta el risc d’incendi” per la construcció de la línia elèctrica d’evacuació i també suposa “un impacte moderat” per a la preservació de la fauna i el paisatge. Finalment, la ponència ha acabat tombant el projecte, destacant “l’afectació a l’àliga cuabarrada” i a altres espècies d’avifauna de l’entorn.

La mateixa empresa ha projectat un altre parc en una zona propera, el parc dels Empedrats, i diversos ajuntaments, com el del Pinell de Brai, Miravet i Móra d’Ebre, i entitats ecologistes, com el GEPEC, han presentat esmenes segons les quals creuen que “haurien de ser considerats com un mateix parc”, ja que estan situats a la mateixa zona i suposen un impacte idèntic.

 

La ponència valora vuit parcs eòlics més a l’ebre

La resolució del parc eòlic de les Murtes s’ha donat a conèixer fa pocs dies, tot i que la ponència es va celebrar el passat dia 10 d’agost i encara no ha transcendit la resolució envers els parcs eòlics dels Empedrats (al Pinell de Brai) i Vall de la Torre (entre Móra d’Ebre i la Fatarella).

Tot i això, este dilluns -dia 24-, la ponència d’energies renovables s’ha tornat a reunir per a avaluar un total de vuit parcs eòlics que s’han projectat entre la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. És el cas dels parcs Burgans 1 i 2 -al terme municipal de Tivissa- el parc L’Ebre -a la Fatarella-, El Calvari -a Vilalba dels Arcs-, Santa Madrona -entre la Fatarella i Ascó-, Les Crestes -entre Batea, Gandesa i Corbera d’Ebre-, Sant Blai -a Vilalba dels Arcs i la Fatarella- i La Mora -al Perelló.

Segons apunten algunes fonts d’ajuntaments i entitats ecologistes, “encara no ha transcendit res” dels acords de la ponència i està plantejat que les resolucions es coneguin “d’aquí a unes dos setmanes”.

A la ponència d’este dilluns també es van valorar dos parcs fotovoltaics: un d’1,75MW, al terme de Flix, i un altre de 4 MW, a Ulldecona.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

59 + = 63

Últimes notícies