La Ràpita ha presentat, este matí, les I Jornades Gastronòmiques ‘del Caldo’ que se celebraran del 22 al 30 d’abril al municipi.
Un total d’onze restaurants oferiran menús gastronòmics que uneixen l’excel·lència gastronòmica amb la identitat i la tradició rapitenca. Les jornades s’han presentat en una roda de premsa al port pesquer de la Ràpita per destacar la importància d’engegar unes noves jornades gastronòmiques que permetran a la ciutadania gaudir dels plats mariners més emblemàtics de la Ràpita i menjar allò que els mariners mengen dalt de la barca.
Aquestes jornades se sumen al calendari de jornades gastronòmiques que es duen a terme a la Ràpita.
L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha exposat que “engeguem unes Jornades Gastronòmiques que ens permeten combinar gastronomia i identitat, és a dir, la fórmula imprescindible perquè la gent les gaudisca al màxim”.
Caparrós ha afegit que “podem fer-les possible gràcies en saber fer dels restauradors de la Ràpita i del producte de primera qualitat de la mar de l’Ebre que els pescadors ens porten cada dia a la llotja”.
El secretari de la Confraria de Pescadors Verge del Carmen, Joan Balagué, ha agraït a l’Ajuntament de la Ràpita i als restauradors locals que facen “esta promoció del nostre producte, que a la vegada destaca i reconeix la cultura pescadora en aquests temps tan difícils”. Per la seua banda, Inma Boria, com a representant dels restauradors locals que participen en les jornades, ha convidat a tothom a què “pugueu venir a degustar aquest plat tan excel·lent i identitari que és diferent a tots els llocs entre el 22 i el 30 d’abril a la Ràpita”.
Els onze establiments rapitencs que oferiran menús gastronòmics, els quals oscil·len entre 30 i 45 euros, són Can Vicent, Restaurant Llansola 1921, Casa Ramon Marinés, Freddy caliu familiar, Vermuteria Bon Marisc, Maria des de 1941, Marieta Taperia, Can Maña, Restaurant El Caliu, Tapasanta i Txapo & Noves Algues.