HomeSocietatLa Ràpita celebra la sisena edició d'Orígens

La Ràpita celebra la sisena edició d’Orígens

La sisena edició d’Orígens arriba a la Ràpita amb noves iniciatives de les entitats i les associacions i la col·laboració del veïnat.

Prop de trenta entitats participen en esta edició que contempla més de noranta activitats al barri mariner durant els dies 7, 8 i 9 d’octubre. En la sisena edició prenen protagonisme, juntament amb les arrels pageses i marineres, els 120 anys de Sebastià Juan Arbó.
Per commemorar els 120 anys del naixement de l’escriptor rapitenc, el Quadern de Ribera que es publica enguany tracta ‘Els orígens de Tianet al Xicago‘, el qual es presentarà a l’acte d’inauguració a l’escenari de l’Arenal. Al voltant de Sebastià Juan Arbó s’han organitzat dos rutes literàries a càrrec de Pep Carcellé i la gimcana enigmàtica ‘Buscant a Tianet‘.

Dins de la celebració d’Orígens, es farà oficial l’agermanament entre les poblacions d’Arenys de Mar i la Ràpita, i de les seues confraries de pescadors, amb la presència de membres del consistori i de pescadors del municipi. L’agermanament neix per les relacions que van sorgir entre ambdós municipis a finals dels anys 40 i fins als anys seixanta, ja que el port que més famílies rapitenques va acollir fou el d’Arenys de Mar.

Entre les activitats que es concentren al barri del Xicago hi ha demostracions d’oficis, jocs tradicionals, ballades, actuacions, concursos, tallers o presentacions literàries. Com a plats forts nocturns destaca el concert del divendres a càrrec de l’Agrupació Musical Rapitenca i l’Esbart Dansaire Rapitenc amb motiu dels seus aniversaris; l’espectacle ‘Del faristol a l’oblit’ amb l’Euterpe banda de música de Falset i la Clavellinera grup de danses que tindrà lloc el dissabte; el concert de Lo Suís, Rosaleda i Ruso a la placeta dels Orígens el mateix dissabte; i l’espectacle ‘Canyes i fang’ amb la Rondalla Suc d’Anguila i Paracota, que acomiadarà el cap de setmana.

El regidor d’Identitat, Rafa Balagué, afegeix que “hem pogut programar una norantena d’activitats, que entre les quals hi ha noves iniciatives i nous espais, gràcies a la voluntat i les ganes de les associacions i entitats de la Ràpita i, també, del veïnat del barri que cada any s’implica per fer-ho possible”.

Com a novetat, neix una trobada de tots aquells que van anar a França a treballar a l’arròs i a la verema. Així com una segona subhasta de peix al Parc de Garbí seguida de la demostració de pesca del rossegall a la platja de Pipi i acompanyada d’una torrada de cabeçuts. A més, per primer cop, hi haurà la recreació d’una boda de l’època, partides de bingo, una regata de muletes per colles, un campionat de buti i una demostració de com es treien les embarcacions de pesca a la platja amb l’ajuda de cavalls. També esta edició torna el pailebot Santa Eulàlia després de diversos anys sense venir.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 88 = 91

Últimes notícies