HomePolíticaLa Ràpita congela els tributs municipals per a l’any 2023

La Ràpita congela els tributs municipals per a l’any 2023

L’Ajuntament de la Ràpita congela els tributs municipals per a l’any 2023, la qual cosa suposa congelar els impostos i les taxes i mantenir totes les bonificacions i reduccions aplicades darrerament. Amb aquesta decisió, el consistori no pujarà la pressió fiscal a la ciutadania, malgrat la inflació. Així s’ha aprovat en el plenari de la Ràpita, reunit en la sessió ordinària del mes d’octubre, amb els vots a favor d’ERC i la regidora no adscrita i les abstencions de JxCAT, mR i PSC.

El govern local decideix no pujar la pressió fiscal sobre els rapitencs i rapitenques tenint en compte la situació actual en què la inflació és superior al 10%. Tot i que aquest increment de costos també afecta l’administració local, el consistori aposta per no traslladar la pressió fiscal a la ciutadania, la qual cosa implica un alleugeriment de la càrrega impositiva.

A banda de la congelació dels impostos i les taxes per a l’any 2023, també es mantenen les darreres bonificacions aplicades. En el marc de la Transició Energètica, destaquen la bonificació de l’IBI del 50%, la bonificació de l’ICIO del 75%, la reducció de la Llicència d’Activitats del 50% i la bonificació de l’IAE. De la mateixa manera que es mantenen les bonificacions del 75% en l’Impost de Vehicles als cotxes elèctrics i les del 50% als cotxes híbrids, amb la finalitat de reduir el CO2 d’acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030.

Així com es mantenen les bonificacions establertes per a les famílies amb un major risc d’exclusió social, utilitzant l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC) establert sota el criteri dels Serveis Socials, ampliant els ciutadans que es poden acollir, reconeixent també tots els membres de la unitat familiar o si algun membre pateix algun tipus d’incapacitat.

El regidor d’Hisenda, Albert Salvadó, ha exposat que “tot i tenir una inflació superior al 10%, congelem els impostos per beneficiar la ciutadania i, en conseqüència, treballarem per compensar la reducció amb l’estalvi de despesa general i de cada regidoria”. D’altra banda, la portaveu de JxCAT, Helena Queral, ha justificat l’abstenció del seu grup perquè “no s’han abaixat els impostos en la mesura que s’hauria pogut esperar, tot i això, donarem el vot de confiança de què s’incrementi la despesa al proper pressupost via ajuts”.

El portaveu de mR, Pedro Hernández, ha apuntat que “el govern local s’hauria d’haver reunit amb els grups de l’oposició per consultar les ordenances prèviament”. La portaveu del PSC, Rosa Anglès, ha subratllat que ”en aquestes ordenances que portem a aprovació avui només es fan tres modificacions, entre les quals no estan les propostes que vam fer fa un any per reactivar l’economia local”. La regidora no adscrita, Francina Molina, ha declarat que “tenint en compte la situació econòmica, és una bona decisió per minimitzar l’augment de la vida i, a la vegada, continuar disposant de liquiditat per poder fer front a les despeses i necessitats del nostre municipi”.

A banda, el plenari municipal també ha aprovat, per unanimitat, dues mocions d’ERC: una en reconeixement i desgreuge de les víctimes del franquisme i l’altra, en defensa de les dones iranianes.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 1 =

Últimes notícies