HomeSocietatLa calor i l’escassetat de pluges sentencien la temporada de bolets:...

La calor i l’escassetat de pluges sentencien la temporada de bolets: “molta varietat però poca quantitat”

La temporada de bolets a les Terres de l’Ebre va arrancar el passat 12 d’octubre. Ho feia amb unes bones condicions: va haver-hi algunes pluges que van propiciar la sortida de bolets, però, després, la falta de tempestes, sumada a les altes temperatures per l’època de l’any en què ens trobem, ha comportat que la temporada siga “bona”, diu el president de l’Associació de Micologia de les Terres de l’Ebre Bitxac, Joan Moisés, però “tirant a baixa en el sentit que no és un dels anys més secs, però tampoc dels de més producció”.

En este sentit, Moisès assenyala que hi ha hagut pluges irregulars al territori, com és el cas de la zona de la Sénia-El Boixar-Coratxar, “en què va haver-hi una tempesta que va donar els seus fruits. Però, a posteriori, el temps no ha acabat d’acompanyar”. Tanmateix, afirma, “de bolets, se’n troben, però no com per a omplir la cistella”.

Especialment, en esta temporada el que més abunda és el rovelló, tot i que no és l’únic. En este sentit, afegix, “des de l’associació també recomanem que la gent no només agafe rovellons, sinó també bitxacs, per exemple, ja que n’han sortit prou i, tot i que no són tan saborosos, es poden menjar bé; o morenetes, o llenegues…”.

El passat cap de setmana, el Museu de la Mar de l’Ebre, a la Ràpita, va acollir, per primer cop, les XVIII Jornades Micològiques de les Terres de l’Ebre. Moisès assenyala la sortida que va realitzar-se diumenge, en què la trentena d’assistents van gaudir d’una excursió pels Ports per a anar a buscar bolets i conèixer-ne les diferents famílies que es poden trobar al territori. “Enguany, qui vulga aprendre a buscar bolets diferents en trobarà, però en gran quantitat, no”.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + = 18

Últimes notícies