HomeSocietatLa Ràpita convoca dues línies d’ajuts econòmics adreçats a les persones o...

La Ràpita convoca dues línies d’ajuts econòmics adreçats a les persones o famílies en risc d’exclusió social

L’Ajuntament de la Ràpita convoca dues línies d’ajuts econòmics adreçats a les persones o famílies en risc d’exclusió social. Aquestes ajudes van dirigides a persones empadronades al municipi que tenen dificultats econòmiques o es troben en una situació en risc d’exclusió social. La regidora de Polítiques Socials i Igualtat, Oona Tomàs, declara que “des de la regidoria treballem enfocades a donar resposta a les persones i famílies de la Ràpita que tenen dificultats a l’hora de pal·liar les seves necessitats bàsiques i per això, un any més, activem dues línies d’ajuts econòmics”.

El termini per sol·licitar els ajuts de La Botigueta s’obre amb la finalitat de garantir la cobertura de les necessitats bàsiques de les persones i famílies amb dificultats per cobrir-les. Les persones beneficiàries reben un ajut econòmic per comprar aliments frescos al Mercat Municipal mitjançant una targeta moneder que és carregada pels Serveis Socials de l’Ajuntament. Aquest sistema evita l’estigmatització de l’usuari en poder escollir una gran diversitat d’aliments frescos de manera còmoda i discreta i a més, permet dinamitzar el Mercat Municipal, ja que la targeta només es pot fer servir a les seves paradetes. El termini per presentar les sol·licituds romandrà obert fins al 30 de setembre de 2022. El pressupost inicial dels ajuts és d’11.000 € amb possibilitat d’ampliar-se en el transcurs de l’any.

L’altra línia d’ajuts, en aquest cas dineraris directes, pretén pal·liar les situacions de necessitat puntuals, urgents i bàsiques en què es troben persones que no disposen de recursos suficients per afrontar-les. El període de sol·licituds es tancarà el 15 de novembre de 2022. Hi ha diferents tipus d’ajuts: els d’urgència social per cobrir deutes de lloguer, accedir a un habitatge de lloguer o atendre el pagament de les factures dels subministraments bàsics; les prestacions econòmiques excepcionals per a despeses d’atenció sanitària, medicaments amb tractaments de llarga durada o crònics i ulleres; i els ajuts per potenciar la integració social per a activitats de lleure o situacions d’especial gravetat. El pressupost inicial dels ajuts és de 17.000 €.

Les bases i la convocatòria per sol·licitar els ajuts es troben disponible online a la pàgina web de l’Ajuntament: Ajuts ‘La Botigueta’ i ajuts dineraris directes. O bé podeu demanar informació als Serveis Socials de l’Ajuntament de la Ràpita trucant al 977 05 11 05 o enviant un correu a serveissocials@larapita.cat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 63 = 68

Últimes notícies