HomeSocietatLa Ràpita fa una crida a la participació de la ciutadania en...

La Ràpita fa una crida a la participació de la ciutadania en la consulta per decidir el nom del poble

La Ràpita engega, el dilluns 20 de setembre, la campanya institucional per incentivar la participació dels rapitencs i rapitenques en la consulta ciutadana per decidir el nom oficial del municipi, que tindrà lloc el 12 d’octubre al Pavelló firal de les 9 a les 14 hores i de les 16 a les 20 hores.

En la consulta popular poden votar totes les persones majors de 16 anys que estiguen empadronades al municipi des d’abans del 25 d’agost de 2020.

La campanya institucional que s’impulsa té l’objectiu de facilitar tota la informació als habitants perquè puguen decidir lliurement quin és el nom oficial que volen per al municipi, de la mateixa manera que d’incentivar la seua participació perquè el 12 d’octubre vagen a votar. Així ho han expressat l’alcalde de la Ràpita i els portaveus dels grups polítics municipals en una roda de premsa conjunta per presentar la campanya i fer una crida a la participació ciutadana.

L’alcalde de la Ràpita ha exposat que “és una oportunitat històrica que els rapitencs i rapitenques hem d’aprofitar per a donar resposta al debat identitari que fa moltes dècades que existeix i, entenem que la millor manera de fer-ho és que tothom tinga la màxima informació, i per això, el pròxim dilluns s’inicia la campanya institucional informativa”.

D’altra banda, la portaveu de JxCAT, Helena Queralt, ha argumentat que “s’han de respectar totes les opinions i és molt important que la gent vaja a votar perquè és un tema prou cabdal perquè siga el poble qui prenga la decisió”. Seguint la mateixa línia, el portaveu de MR, Pedro Hernández, ha fet una petició als ciutadans: “Demano que la gent vaja a votar, trie el que vulga, però que vaja, perquè ha de manifestar si vol el canvi o no”. A més, la portaveu del PSC, Rosa Anglès, ha declarat que “és una decisió que ha de prendre el poble i que genera molt de debat, per tant és molt important la participació per veure l’interès que té el poble en el canvi”.

A partir del dilluns, i fins a l’11 d’octubre, tindrà lloc una campanya que contempla cartelleria a la via pública, vídeos de ciutadans i ciutadanes fent una crida a la participació a través de les xarxes socials de l’Ajuntament, una programació especial a Ràdio Ràpita i la reemissió per la ràdio local i una televisió territorial de les dues conferències de les Jornades culturals 21, les quals van dur-se a terme a principis de setembre a l’Auditori Sixto Mir i van comptar amb una gran acollida.

Pel que fa a Ràdio Ràpita, la programació inclourà falques institucionals, taules rodones per parlar sobre el canvi del nom i programes especials on la ciutadania podrà donar la seua opinió des del carrer, ja que els micròfons de Ràdio Ràpita recorreran els carrers del municipi buscant persones disposades a dir la seua.

El 12 d’octubre, al Pavelló firal, es concentraran les cinc meses de votació, les quals estaran constituïdes pels voluntaris que ho han sol·licitat prèviament, el termini per fer-ho finalitza esta setmana.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 69 = 78

Últimes notícies