HomeSocietatLa Ràpita inicia una campanya per aconseguir pisos disponibles per a famílies...

La Ràpita inicia una campanya per aconseguir pisos disponibles per a famílies en risc d’exclusió social

L’Ajuntament de la Ràpita inicia campanya informativa per obtenir pisos disponibles per a famílies en risc d’exclusió social, amb la garantia que l’Agència de l’Habitatge de Catalunya es fa responsable del finançament d’una part del cost total del lloguer.

Per este motiu, el consistori fa una crida als propietaris d’habitatges buits perquè formen part dels programes de la Generalitat ’60/40′ i ‘Reallotgem‘.

En estos programes, l’Ajuntament és l’administració encarregada de localitzar els habitatges, mentre que l’Agència de l’Habitatge de Catalunya gestiona la resta del procés.

El programa ’60/40′ funciona com a mecanisme de col·laboració entre la Generalitat i l’Administració local per garantir el reallotjament en els casos de resolució favorable de l’informe de mesa d’emergència econòmica i social. Amb el programa, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya ofereix la possibilitat a les administracions locals que puguen llogar un habitatge del mercat privat. L’aportació prevista de l’agència és l’import equivalent al 60% del cost anual de l’arrendament de l’habitatge amb un màxim de 3.000 euros anuals.

D’altra banda, el programa ‘reallotgem.cat’ cerca habitatges buits per reallotjar, per la via de la cessió d’ús, persones en situació d’emergència econòmica i social que havent obtingut proposta favorable d’adjudicació d’habitatge per part de la Mesa d’emergències de Catalunya o municipal estan pendents de reallotjament. A més, des de fa poc, funciona també per captar habitatges amb persones que ja siguen residents en aquests habitatges, per aquells casos que per motius de desnonament imminent es puga oferir als seus residents un lloguer en el mateix habitatge, o algun d’alternatiu que s’adeqüe a la unitat de convivència. El contracte ha de tenir una durada de cinc anys i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya paga l’import equivalent a 18 mensualitats de lloguer, per avançat, com a estímul als propietaris i ajut als qui ho necessiten.

La regidora de Polítiques Socials i Igualtat, Oona Tomàs, ha exposat que “des del govern municipal adoptem el compromís de donar resposta a les necessitats d’habitatge que puguen tenir els veïns i veïnes de la Ràpita, i fer-ho a través d’estos programes de la Generalitat ens permet facilitar el reallotjament de les persones en situació d’emergència econòmica i social i incrementar la dotació d’habitatge social digne i en condicions”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 5 =

Últimes notícies