HomeSense categoriaLa Ràpita, l'Ametlla de Mar i les Cases d'Alcanar obtenen el distintiu...

La Ràpita, l’Ametlla de Mar i les Cases d’Alcanar obtenen el distintiu de Viles Marineres

El distintiu de ‘Barris i Viles Marineres’ s’adreça a les poblacions litorals que conserven viva la cultura lligada al mar. Els municipis acreditats tenen una forta personalitat marcada per aspectes com ara el caràcter històric-cultural, gastronòmic, paisatgístic, o per promoure esdeveniments al voltant de la relació entre l’home i el mar.

L’Agència Catalana de Turisme ha reconegut les Cases d’Alcanar, per conservar la seva estructura de poble mariner, marcada per la façana marítima on encara es preserven les antigues cases de pescadors “captivar els visitants pel seu encant mariner, la tranquil·litat de les cales i platges i la gastronomia que ha esdevingut un reclam turístic per la tradicional cuina marinera, les quals es poden degustar en les jornades gastronòmiques que celebren cada any”.

L’alcalde Joan Roig, explica que aquest distintiu “defineix a la perfecció la nostra perla marinera, el petit paradís, les Cases, apreciada arreu de Catalunya pel seu encant mariner i per la seua gastronomia de qualitat”.

En el cas de la Ràpita, es reconeix la seva “autenticitat de poble pescador i pagès, que té la determinació de posicionar-se com una destinació singular, mediterrània, sostenible i autèntica”. D’altra banda, també es posa en valor la celebració d’Orígens com una exemplificació del “caràcter mariner” i la promoció de la gastronomia a través de la cuina marinera i la recuperació de plats tradicionals, posant d’exemple jornades gastronòmiques i diades com les de la galera i el llagostí.

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha rebut amb satisfacció la nova distinció turística del municipi. “És una marca turística que permet identificar la Ràpita amb la seva cultura i tradició”, ha valorat Caparrós, i ha afegit que “ens potencia la nostra estratègia de promoció com a destinació turística lligada a la mar i a la nàutica”.

L’Ametlla de Mar ja és el segon distintiu que obté, l’Agència Catalana de Turisme ja va certificar al municipi amb el segell de Destinació de Turisme Esportiu per les seves infraestructures i serveis d’alta qualitat per a la pràctica de l’esport.

L’alcalde Jordi Gaseni remarca que «Aquesta marca està feta a mida del que som, del que fem i del que oferim a la Cala, som un poble amb una forta tradició i pes econòmic important de la pesca, amb promocions turístiques en l’àmbit gastronòmic i de tot el que està relacionat amb el patrimoni i la cultura marítima», ha assegurat.

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 78 = 82

Últimes notícies