HomeSocietatLa Ràpita participa en la 7a edició Gastrorecup per la iniciativa del...

La Ràpita participa en la 7a edició Gastrorecup per la iniciativa del restaurant Albert Guzmán

La Ràpita participa en la 7a edició Gastrorecup, el sopar denúncia contra el malbaratament alimentari, gràcies a la iniciativa del restaurant Albert Guzmán. Aquest projecte se celebra al restaurant Semproniana un cop a l’any, en el marc de la setmana del dia mundial de l’Aprofitament Alimentari. Enguany, s’adhereixen al moviment tres restaurants amb un important compromís per la sostenibilitat mediambiental. La iniciativa compta amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

Amb aquests àpats es vol conscienciar la població sobre l’aprofitament alimentari i la injustificada quantitat d’aliments que es perden al llarg de la cadena alimentària. Els plats que presentaran els xefs que participen són una mostra de que, amb intenció i mestria, es poden fer propostes gastronòmiques amb aliments que estaven destinats a l’abocador. Els aliments recuperats procedeixen del camp, del mercat central i el comerç de barri per sensibilitzar tots els sectors sobre el problema mundial del malbaratament alimentari.

El xef i propietari del Restaurant Albert Guzmán, Albert Guzmán, expressa que “és un orgull poder participar en aquesta diada perquè som un restaurant que treballem molt per l’entorn i pels productes de la zona per demostrar que a les Terres de l’Ebre ens bolquem per ser capdavanters en la gastronomia”. A més, Guzmán fa una crida a les empreses del territori a què “participin en la iniciativa amb la cessió de productes que estiguin a punt de caducar per sobre producció o alguna altra causa, el qual no vol dir que estiguin en mal estat, per recuperar-los i poder servir-los en la jornada del proper divendres”.

El tret de sortida de la 7a edició de Gastrorecup es donarà el dimarts 27, al Restaurant Semproniana de Barcelona, amb la xef Ada Parellada, i la resta d’àpats seran el dimecres 28 al Restaurant La Cava de Tàrrega, amb el xef Albert Marimón; el dijous 29 al Restaurant Can Xapes de Cornellà del Terri, amb el xef Lluc Quintana; i per últim, el divendres 30 al Restaurant Albert Guzmán de la Ràpita, amb el xef Albert Guzmán.

El malbaratament alimentari és el responsable d’entre el 8% i el 10% de les emissions globals de gasos amb efecte d’hivernacle. Sensibilitzar i educar sobre aquest greu problema és el primer pas per evitar el malbaratament. Cal recuperar el valor dels aliments i pensar que les restes alimentàries són un recurs, no un residu.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 1 =

Últimes notícies