HomeEsportsLa Rapitenca entra al món virtual amb un equip d’eSports

La Rapitenca entra al món virtual amb un equip d’eSports

La UE Rapitenca comptarà l’any 2020 amb un nou equip després de confirmar-se la creació d’un equip virtual d’eSports.

El conjunt rapitenc ha estat el primer de les Terres de l’Ebre a sumar-se a la moda virtual i de la mà de Josep Carceller ha decidit fer un pas endavant per a endinsar-se al constantment creixent món del videojoc, com així ho reconeixia el president de l’entitat del Montsià, Hernan Subirats “a poc a poc naixen estes seccions entre equips del futbol català i creiem que des de les Terres de l’Ebre també hem de fer un pas endavant per a poder estar al dia en totes les variants del futbol. Amb la directiva vam voler posar els fonaments a les seccions en què crèiem que podíem créixer com a Club: filial -la temporada passada-, femení -esta temporada- i, ara, eSports. Per això ens vam posar en contacte amb la persona que crèiem que coneix més els videojocs al nostre poble i, segurament, de les que més de les Terres de l’Ebre, Josep Carceller, perquè fos el capità de l’equip”.

Carceller és subdirector del web especialitzat AreaJugones i té clar que el futur dels eSports és seguir creixent: “L’aposta de la UE Rapitenca és molt valenta i molt atractiva, ja que pot atraure molta gent interessada en el tema i pot fomentar l’interès pels esports electrònics a les Terres de l’Ebre. Sense cap mena de dubte, els eSports són el futur, així que està bé que la Rapitenca siga la primera a crear esta nova secció. Donarà lloc a un nou interès per al públic i per als clubs que tenim més a prop (Amposta, Alcanar, etc.) i es produirà un creixement en este àmbit”. 

El joc virtual de moda entre els amants del futbol i els videojocs consistix en una competició entre equips formats per onze jugadors. Cada jugador de l’equip ocupa una posició concreta al terreny de joc i entre ells s’han de crear automatismes, estratègies i mecanismes per a aconseguir traure profit de les virtuts de cadascun d’estos. Estes han de demostrar-se després en els diferents partits de la competició, moment en què els onze jugadors de l’equip han de competir simultàniament contra onze jugadors d’un altre dels equips membres de la competició.

Carcellé, que serà el capità de l’equip d’eSports de la UE Rapitenca aclarix que els requisits per ser jugador de l’equip no seran exigents “qualsevol persona pot ser jugador d’eSports; hem de tenir en compte que hi ha jocs que són aptes només per a majors de 18 anys i només hi poden jugar les persones que tinguen com a mínim esta edat, però per a ser jugador de FIFA o PES tan sols fa falta saber jugar-hi correctament i, sobretot, com en els esports habituals, saber guanyar i saber perdre”.

Amb la creació del nou equip, que començarà a competir amb la versió del joc FIFA 20, la Rapitenca manté el pla de creixement de les últimes temporades, tot i que ara ho fa des d’un vessant una mica més allunyat del tradicional terreny de joc, com així ho manifesta Hernán Subirats, “En l’àmbit esportiu ja ens és pràcticament impossible créixer més. Les instal·lacions ja se’ns estan quedant petites de nou i no podem ampliar gaire més la nostra capacitat, per això ens posem a treballar per a tornar a potenciar la marca de la nostra entitat. Els nostres col·laboradors i patrocinadors han de veure que des de la directiva es treballa perquè l’ajuda vaja associada a un club amb esperit jove, competitiu i que vol seguir sent capdavanter a les Terres de l’Ebre”. Per la seua banda, Josep Carcellé afirmava que “crec que és important que un club amb tanta història a les Terres de l’Ebre i que ha passat per quasi tots els camps esportius de Catalunya haja decidit ser el pioner a crear una secció d’esports electrònics, ja que està demostrat que són una part important del futur; de fet, el Comitè Olímpic Internacional està plantejant incloure’ls com a esport olímpic. Penso que este pas serà molt important per a despertar tant el públic com els futurs jugadors, i serà un atractiu més per al nostre poble”.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 2 =

Últimes notícies