HomeSense categoriaLa reconstrucció provisional de la barra del Trabucador no resisteix l’onatge marí...

La reconstrucció provisional de la barra del Trabucador no resisteix l’onatge marí i es torna a inundar d’aigua

La reconstrucció provisional de la barra del Trabucador feta per l’empresa Infosa dies després del temporal Glòria no ha resistit l’onatge marí dels últims dies i s’ha tornat a trencar. Les salines de la Trinitat, ubicades a la Punta de la Banya, han tornat a quedar aïllades.

L’actuació d’urgència que va acabar Infosa el 14 de febrer, habilitant un camí precari de sorra d’uns deu metres d’amplada per poder accedir provisionalment a les seves instal·lacions, ha servit de ben poca cosa. L’empresa va mobilitzar unes 18 màquines que durant gairebé quatre setmanes van treballar per recuperar l’accés per terra a les salines.

Ara, tota l’esperança en salvar l’istme del Trabucador està en el Ministeri per la Transició Ecològica que preveu actuar traslladant 120.000 metres cúbics de sorra a la zona afectada.
L’obra està sent tramitada per via de la urgència i podria començar-se en breu. La previsió és invertir uns 700.000 euros en, principalment, el trasllat de sorra que provindria del material arrossegat pel temporal a l’interior de la badia dels Alfacs i de la platja dels Eucaliptus.

 

Vídeo

 

Ebredigital
Ebredigital
Ebredigital
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 1 =

Últimes notícies