HomeSense categoriaDeltebre presenta el projecte de dics submarins per frenar la regressió

Deltebre presenta el projecte de dics submarins per frenar la regressió

 

L’Ajuntament de Deltebre va presentar dijous, en el marc d’una reunió de treball sobre la problemàtica de la regressió al delta de l’Ebre, un dels projectes que el consistori està treballant com a mesura de protecció de la costa contra la regressió. Es tracta d’un sistema de dics submarins que disminuïxen la força de les onades en cas de temporals de llevant.

L’Ajuntament de Deltebre porta dos anys treballant esta proposta que consistix en una sistema de dics intel·ligents i submergibles que s’inflen amb l’aigua del mar.

Este sistema de dics –tal i com es pot veure al vídeo- romanen inflats o desinflats, en funció de les condicions de l’onatge. Per una banda, en situacions de forts temporals, tots els dics s’inflen generant una barrera de protecció que trenca l’onada del temporal abans d’arribar a la costa. Per altra banda, en situacions de no-temporal, els dics es poden inflar per facilitar o evitar, depenent de les necessitats, el transport de sediments al llarg de la costa. Amb l’objectiu, aquest últim, d’aconseguir una amplada de platja més homogènia a tot el litoral, així com evitar l’acumulació de la sorra a la bocana de la Badia del Fangar.

El projecte es va presentar en el marc d’una reunió a l’Ajuntament de Deltebre i que va comptar amb la participació de les diferents administracions i agents del territori implicats en la problemática de la regressió. D’esta manera, a banda del propi alcalde de Deltebre, Lluís Soler, també van participar el subdelegat del govern de l’Estat a Tarragona, Joan Sabaté, el secretari d’Habitat Urbà i Territori de la Generalitat de Catalunya, Agustí Serra, l’alcalde de Sant Jaume d’Enveja, Joan Castor Gonell, el president del Comunitat de Regants de l’Esquerra, Javier Casanova, altres càrrecs institucionals, la corporació municipal i agents del municipi implicats.

L’Ajuntament de Deltebre emplaça ara les administracions catalana i espanyola per a cercar el finançament corresponent per a la realització de la prova pilot. En qualsevol cas, des de l’Ajuntament de Deltebre, també s’aportarà aquesta proposta d’acció com una possibilitat més en el marc de la Taula pel Consens del Delta.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 30 = 38

Últimes notícies