HomeSense categoriaLa rehabilitació de la façana fluvial, l’opció escollida pels ampostins en els...

La rehabilitació de la façana fluvial, l’opció escollida pels ampostins en els pressupostos participatius

Amposta ha tancat la primera edició del procés de pressupostos participatius Tu fas Amposta! amb una xifra de 2.275 votants, el 13.01% del cens amb opció a vot -tots els ciutadans empadronats a Amposta i majors de 16 anys-. En este procés participatiu l’opció guanyadora ha estat la de la rehabilitació de la façana fluvial, des del pont fins al punt de descàrrega del Canal. Esta proposta l’han votat 1.383 persones i ha obtingut un total de 3.896 vots (ja que més de 528 persones li han donat la puntuació màxima de 4 punts). L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha confirmat que als pressupostos del 2019 incorporaran ja la partida de 150.000 euros per començar a recuperar esta part de la façana fluvial, complementant l’actuació iniciada per l’Ajuntament amb la recuperació de l’arc gòtic del segle XIII i la neteja de la façana en esta zona del castell d’Amposta.
La segona opció més votada ha estat la de donar continuïtat al passeig del Canal, amb 3.772 punts, i la tercera proposta amb més puntuació ha estat la de vegetar i ombrejar les zones verdes, amb 3.287 vots. Adam Tomàs ha insistit que més enllà de tindre un projecte guanyador, “amb els pressupostos participatius tenim també un rànquing de projectes que interessen a la gent i que ens ajudaran a prioritzar altres actuacions”.

L’alcalde d’Amposta ha valorat positivament les xifres de participació en este primer procés de pressupostos participatius, ja que han votat el 13.01% del total de 17.390 persones majors de 16 anys amb dret a vot. “Estem molt satisfets amb esta xifra perquè altres processos similars d’altres municipis se situen en participacions del 5%, i de fet esta és la xifra que ens deien els experts com a exitosa”, ha dit l’alcalde, tot valorant la tasca que s’ha fet per apropar la votació als punts a les entitats i els espais amb afluència de gent, com Expoclick o la Fira de Mostres. Per edats, el sector de població que més s’ha mobilitzat ha estat la franja entre 36 i 45 anys

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 6 =

Últimes notícies