HomeSocietatLa Ribera d’Ebre acollirà l’activitat tecnològica ‘BeFuture!’ de la Mobile World Capital

La Ribera d’Ebre acollirà l’activitat tecnològica ‘BeFuture!’ de la Mobile World Capital

La fundació Mobile World Capital Barcelona torna a la Ribera d’Ebre. Serà per organirzar una activitat tecnològica innovadora a la fira multisectorial de Móra la Nova -entre el 27 i el 29 d’octubre-, amb un espai de debat, les àgores participatives, per descobrir i conèixer de primera mà solucions que pot oferir la tecnologia en un futur.

La carpa tecnològica del MWC estarà oberta al públic i acollirà una jornada de debat al voltant de les aplicacions i l’ús de les noves tecnologies en l’ecosistema local i centrades en el món de l’educació i en la conservació del medi ambient, la prevenció de riscos i la salut de les persones. Es tracta d’una iniciativa innovadora, i que ha estat batejada amb el nom de ‘BeFuture!’, un nou format que la fundació MWC impulsa amb el suport del Govern català per apropar les novetats que cada any es presenten al Mobile més enllà de Barcelona.

La carpa es podrà visitar durant la fira de Móra la Nova, l’esdeveniment més multitudinari de la comarca, amb l’objectiu d’humanitzar la tecnologia, fer-la accessible a la ciutadania d’una manera lúdica, senzilla i educativa, i promocionar vocacions STEM (les sigles en anglès de Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques) entre els joves del territori.

Els visitants podran viure experiències com la generació d’un avatar mitjançant tècniques de reconeixement facial. També hi haurà una experiència gastronòmica immersiva a partir d’un snack cítric combinat amb les dades del metavers. També s’oferirà una experiència virtual immersiva per gaudir de sessions musicals i integrar la música en nous formats de continguts digitals. I, per últim, hi haurà el ‘Plantivers’, sobre les noves formes de robòtica i intel·ligència artificial i el seu impacte a la societat: els visitants podran conèixer Herbie, una planta intel·ligent amb qui podran interactuar per conèixer totes les possibilitats que oferix.

El mateix dia de la inauguració de la carpa, a partir de les 10 del matí, s’ha programat una jornada de reflexió i debat, que tindrà lloc al Casal Municipal de Móra la Nova, per conscienciar a la ciutadania de la gran oportunitat que representen les noves tecnologies en l’avanç econòmic, social i cultural. S’hi abordaran qüestions com les Noves capacitats digitals en educació, amb els ponents Carlos Santana, divulgador i professor de Machine Learning & Data Science, creador del canal de YouTube ‘Dot CSV’ i Marisa Vidal, Enginyera Tècnica en Telecomunicacions i assessora en cultura digital als Serveis Territorials d’Educació a les Terres de l’Ebre.

La segona àgora participativa de la jornada tractarà sobre Noves tecnologies per a la conservació del medi ambient, la prevenció de riscos i la salut de les persones. Una de les ponents serà Salomé Valero, doctora en enginyeria liderant l’àrea d’aplicacions, dades i intel·ligència artificial a Kyndryl Espanya i Portugal. Ha guanyat un premi internacional amb el projecte Prometeu, un dispositiu per monitorar les tasques d’extinció incendi dels bombers. També hi intervindrà Pere Josep Jiménez, enginyer Tècnic Químic dedicat durant més de trenta anys a projectes de gestió i conservació del patrimoni natural i d’educació ambiental a la Ribera d’Ebre, actual director tècnic de l’Associació l’Aube.

La Fira de Móra la Nova també acollirà per primera vegada fora d’una gran ciutat una part de l’exposició ‘Feel the Technology’, una experiència creada exclusivament per als visitants professionals del Mobile World Congress. Esta és “una ocasió única” per als veïns de la Ribera d’Ebre i els visitants de la fira, que podran “viure en primera persona” una experiència singular, fent “una immersió tecnològica que fusiona el món físic i virtual per experimentar i descobrir, a través dels sentits, les solucions digitals que marcaran el nostre futur”, diu el vicepresident i responsable de l’àrea TIC del Consell, Jesús Álvarez.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 76 = 80

Últimes notícies