HomeTurismeLa Ribera d’Ebre enfila el final de les obres del GR-99 i...

La Ribera d’Ebre enfila el final de les obres del GR-99 i ja és transitable pel pas de l’Ase

Les obres d’adequació del GR-99, el Camí de Sirga, encaren ja la recta final a la Ribera d’Ebre. El Consell Comarcal n’ha finalitzat ja el 70 % de les inversions previstes i ha demanat la darrera pròrroga dels fons europeus FEDER que té adjudicats per tal de finalitzar-ne totes les intervencions abans de l’estiu. Alguns dels trams amb més atractius, com el pas de l’Ase, entre les poblacions de Garcia i Ascó, ja han finalitzat i suposen un nou actiu turístic i de lleure a la comarca.

El projecte Camí de sirga, camí de riu ja és pràcticament una realitat a la Ribera d’Ebre. El projecte planteja la rehabilitació de la sendera natural que recorre el riu Ebre -el GR-99, també conegut com el Camí de Sirga -al seu pas per la Ribera d’Ebre-, i també la senyalització i potenciació d’altres actius turístics propers i molt diversos, com és el cas de la senyalització de l’edifici renaixentista de Ca Don Joan, a Vinebre, o la instal·lació d’un petit estand d’agrobotiga al Mas de la Coixa de Móra la Nova, entre altres.

El projecte ha estat finançat gràcies als fons europeus i a un ajut complementari de l’Agència Catalana del Turisme, amb la col·laboració dels Ajuntaments, que acullen cadascun dels actius turístics i les noves instal·lacions.

Divendres 3 la consellera de presidència, Laura Vilagrà, en va conèixer de primera mà una part del recorregut. En la seua visita ha destacat la rellevància d’impulsar “projectes transformadors i col·laboratius, amb l’esforç coordinat entre administracions”, com el projecte del GR-99, “vinculat a la vàlua del turisme sostenible, l’economia local i els productes km0”.

Per la seua banda, la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, ha assegurat que ha estat un projecte llarg i que “va en la línia de la diversificació econòmica, que des de la comarca s’està impulsant, i que és resultat de la col·laboració del Consell Comarcal amb els diferents municipis implicats”. A la vegada, la presidenta comarcal ha assegurat que en els propers anys continuaran treballant per a fer més gran el sender i fer que el recorregut continue “més enllà de Miravet” i es puga unir a la Via Verda de la Vall de Zafán a la Terra Alta. Així, s’aconseguiria unir itineraris, fer-los de llarg recorregut, i unir sinergies en uns camins que actuarien com una xarxa de senderes per a gaudir de la natura.

 

Visita al molló

La consellera Vilagrà també ha visitat la nau del polígon industrial del Molló, entre Tivissa i Móra la Nova, on s’estan instal·lant les primeres antenes 5G en l’àmbit rural de tot Catalunya.

Actualment, a la nau ja s’hi han instal·lat la tecnologia i els serveis de xarxa indoor per a dotar-la de la infraestructura necessària, com equips de radiofreqüència amb fibra òptica d’alta velocitat, maquinari amb connectivitat 5G, 4G i wifi o programari especialitzat. També s’han posat en marxa les plaques solars fotovoltaiques que proveïxen d’energia l’espai, gràcies a un ajut PUOSC, que ha complementat la inversió del Consell Comarcal.

Es preveu que l’activitat empresarial a la nau s’inicie a principis del 2022. L’alcalde de Móra la Nova, Francesc Xavier Moliné, ha destacat que la nau no només servirà de seu operativa a empreses tecnològiques, sinó que també “oferirà suport a la transformació i la innovació digitals i treballarà per a retenir i atraure talent en el marc de les noves ruralitats”.

La consellera ha destacat en este entorn com, a través del projecte, es “reduïx l’escletxa digital, es fomenta la innovació i la dinamització econòmica, i es convertix la tecnologia en un antídot al despoblament”.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 26 = 28

Últimes notícies