HomeTurismeLa Ribera en Flor programa les experiències per a gaudir de la...

La Ribera en Flor programa les experiències per a gaudir de la floració dels arbres fruiters

Com cada any la Ribera d’Ebre es convertix en tot un espectacle cromàtic els mesos de febrer, març i principis d’abril amb la floració dels arbres fruiters. Cada vegada són més els visitants que es dixen seduir per este paisatge cromàtic, que s’acompanya de cultura, d’esport i de degustació de productes locals.

La varietat de colors que oferix la Ribera d’Ebre a la primavera és excepcional, el paisatge alterna el rosa dels ametllers i presseguers, el blanc dels cirerers i albercoquers, les tonalitats encara marronoses dels boscos de ribera, els verds lluents de la plana, els verds mediterranis de les pinedes i els blaus turquesa de riu. És un paisatge viu, canviant, on la intensitat dels colors varia cada dia.

Diferents municipis de la comarca han preparat experiències per a poder gaudir d’un espectacle únic. Les diferents activitats poden ser des de passejades a peu, en bici i en carro, per a finalitzar amb degustació de productes locals i visites al patrimoni de la comarca. Com a novetat, enguany destaca que s’hi han programat més activitats que mai per a poder passejar i estar en contacte amb este espectacle que ens oferix la natura, així com també l’oferta cultural programada: concretament, un taller literari i un concert.

Ruta en cotxe

Una de les formes de gaudir de la floració de la comarca és a través de rutes en cotxe. Per això, al web de turismeriberaebre.org es pot consultar un mapa digital on visualitzar les carreteres i pistes que dixen admirar el paisatge en flor, així com els diferents punts per a gaudir d’una vista panoràmica. El mapa permet distingir les diferents zones de floració en funció del cultiu: ametller, presseguer o cirerer.

Concert en flor a Tivissa

El dissabte 4 de març els músics Mirla Riomar i Marcel Vallés presentaran el seu treball de música afrobrasilera. Serà al pàrquing de l’Hotel Mas de l’Illa, i l’activitat comença les 10.30 h amb una visita guiada a través dels camps florits de presseguers, on també es podrà conèixer el projecte agroturístics del Mas de l’Illa. L’activitat costa 20 euros i cal reservar-la prèviament a info@masdelilla.com.

Taller de creació literària a Vinebre

‘Escriure en temps de floració’ és el taller impartit per l’escriptor Vicenç Llorca que es realitzarà a Vinebre el dissabte 11 de març, a Ca Don Joan, i que s’iniciarà a les 9.30 h i s’allargarà durant tot el dia. Durant el taller es podrà gaudir de la literatura a partir de la reflexió i també la pràctica de la creació literària de la mà del poeta i novel·lista Vicenç Llorca, i amb el teló de fons de la floració dels arbres fruiters. El preu de l’activitat és de 30 €, tot inclòs, i les inscripcions s’han de fer a l’Ajuntament de Vinebre, al telèfon 977 405 781 o bé ajuntament@vinebre.cat.

Els organitzadors recomanen sempre el guiatge per a fer les rutes, ja que són propietats privades. La campanya La Ribera en Flor esta organitzada pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i Turisme Ribera d’Ebre, i es poden consultar totes les activitats guiades al web de turismeriberadebre.org.

Tot i que la programació s’ha donat a conèixer, les experiències estan sotmeses a la climatologia i a la floració, que poden variar. També es poden compartir les imatges de la floració amb l’etiqueta #LaRiberaenFlor.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 46 = 52

Últimes notícies