HomeGastronomiaLa Ribera ofereix àpats de km0 en les primeres jornades gastronòmiques ‘Degusta...

La Ribera ofereix àpats de km0 en les primeres jornades gastronòmiques ‘Degusta Ribera d’Ebre als Restaurants’

La Ribera d’Ebre posa en marxa aquest mes d’octubre una nova iniciativa per donar a conèixer el sector agroalimentari i els productes de proximitat que s’elaboren a la comarca. Es tracta de les primeres jornades gastronòmiques ‘Degusta Ribera d’Ebre als Restaurants’, en la qual participen 24 empreses del sector agroalimentari i quatre restaurants de la comarca, i que s’allargarà durant els tres pròxims tres caps de setmana del mes d’octubre. És una “aposta per continuar consolidant la marca Degusta Ribera d’Ebre i promoure la venda de proximitat, alhora que ens donem a conèixer com a territori agroalimentari de qualitat” diu la consellera de Turisme, Comerç i Producte Local, Vanessa Serrano, que avui ha presentat les jornades a la seu del Consell.

El cartell inclou 4 menús degustació elaborats exclusivament per a l’ocasió, adaptats a la carta i clientela de cada establiment, amb elaboracions molt variades a base productes que formen part de la cistella riberenca. Així, aquest dissabte 7 d’octubre s’estrena el restaurant Missamaroi de Tivissa; el dissabte 14 d’octubre serà el torn de la Braseria de Tivissa i el restaurant Pas de l’Ase de Garcia, i el dissabte 21 tancarà aquesta primera edició de les jornades l’Hostal Gastronòmic La Creu de Móra d’Ebre. Amb opcions de dinar o sopar, i preus que oscil·len entre 27 i 35 euros per menú. “És un orgull poder donar valor al producte de qualitat que tenim a la Ribera, que la gent el conegui i que els nostres comensals sentin plaer en degustar els nostres plats” afirma Noelia Guirao, de l’Hostal Gastronòmic la Creu, satisfeta amb aquesta nova col·laboració entre empreses de la comarca perquè “ens beneficia a tots”.

Marca pròpia i venda de proximitat

Tots ells formen part del grup de treball del sector agroalimentari del Ribera d’Ebre Viva, el projecte de dinamització econòmica del Consell Comarcal. De fet, a més de la seva bona mà als fogons també aplicaran les idees i coneixements que van aprendre en el curs de ‘Cuina creativa al voltant del producte local’, organitzat pel Consell l’hivern passat a l’escola Villa Retiro de Xerta. De fet, van ser els propis restauradors qui van proposar de fer aquestes jornades gastronòmiques apostant per la marca pròpia i la venda de proximitat. “Estem molt contents que els nostres restauradors ofereixin als seus clients la variada oferta de productes de casa nostra i que ens donin suport. Tots fem territori” diu Noemí Poquet, del celler Molí de Rué de Vinebre, qui igual com Guirao forma part del projecte Ribera d’Ebre Viva des dels seus inicis.

Ella és un dels 24 productors i elaboradors d’arreu de la comarca que participen en aquesta primera edició de les jornades gastronòmiques del Degusta la Ribera d’Ebre als Restaurants. De Darmós: el Celler Anguera Domènech; de Flix: la Pastisseria Larrosa. De Garcia: Les pastes de la Roser. De Ginestar: l’Agrícola La Ginesta i Ginesart. De la Palma d’Ebre: Ecopagesos. De la Torre de l’Espanyol: Formatges Serra del Tormo. De Miravet: Celler Pedrola i Les Àrgoles. De Móra d’Ebre: 7 De Ribera i La Masrojana. De Rasquera: Ca Llenç, Cabrit de Rasquera, Mel Benaiges Lliberia, Oleum Naturale, Biopaumerà i Celler Mas de Manxol. De Riba-roja d’Ebre: Gran Bouque i la Cansaladeria Cal Grando. De Tivissa: La Tossa i la Tocineria Antonet. I de Vinebre: l’Anjub Cervesa, el celler Molí de Rué i Vins Desantesos.

Altres accions del Ribera d’Ebre Viva

Per fer la reserva i conèixer els menús proposats podeu consultar el web Degusta Ribera d’Ebre, la marca pròpia del sector agroalimentari riberenc creada després de cinc anys treballant amb aquest sector estratègic. “Les jornades se sumen a altres accions durant l’any per dinamitzar l’activitat econòmica de les nostres empreses, sempre escoltant-les i donant resposta a les seves inquietuds i necessitats”, diu la tècnica comarcal Núria Descarrega, fent referència als lots de Nadal o l’estand del Degusta a la pròxima edició de la Fira de Móra la Nova.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 2 =

Últimes notícies