HomeSense categoriaLa sardana, la jota i la rondalla protagonistes del "II Aplec Ciutat...

La sardana, la jota i la rondalla protagonistes del “II Aplec Ciutat d’Amposta”

MONTSIÀ // L’Associació Cultural ampostina “CATradicions” té com a objectiu promoure les tradicions folklòriques catalanes. Així, el pròxim 19 de juny a la plaça de l’Ajuntament d’Amposta, es celebrarà una diada on la música de les cobles de les Terres de l’Ebre i la sardana seran les protagonistes.

Al matí es tocaran sardanes en directe. També hi haurà la possibilitat d’aprendre a ballar-les, amb l’ajuda de professionals que vindran per ensenyar-ho. Després es podrà escoltar dos cobles de les Terres de l’Ebre, La Cobla Ciutat d’Amposta i La Cobla Mirantfont de la Fatarella, mentre degusten el vermut rapitenc. A la tarda es farà el concurs de colles improvisades, que comptarà amb una categoria infantil i una altra de nivell amateur. Este acte estarà acompanyat per la colla de Dansaires del Penedès. A les 19:00 hores es farà l’espectacle Som de les Terres de l’Ebre, una mostra de folklore del territori a càrrec de la Cobla Ciutat d’Amposta.

Totes les activitats programades es faran seguint els protocols de la covid-19 i el protocol que la Confederació Sardanista de Catalunya ha fet arribar als organitzadors per tal de poder rempendre esta activitat. Per poder ballar, s’haurà de seguir les mesures imposades com és respectar el quadre protegit per tanques que delimita la zona de ball de cada persona, ús obligatori de la mascareta i mantenir les mans netes amb la utilització de gel hidroalcohòlic que l’organització posarà a l’entrada de la zona de ball. A més, les rotllanes de balladors seran de màxim 8 persones, per tal de poder respectar la distància de seguretat.

A banda de les sardanes, també es promourà les altres tradicions ebrenques com són la jota i les rondalles. Per este motiu, es farà un espectacle de jota a càrrec del grup Paracota i una demostració de rondalla a càrrec de la cantant Imma de Sopa.

Este Aplec es fa en homenatge a Lionel, Héctor i Parrot, tres homes que durant els anys setanta es van dedicar a ensenyar a ballar sardanes a totes aquelles persones que no en sabien.

 

 

Aida Cid
Aida Cid
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 83 = 84

Últimes notícies