HomePolíticaLa seguretat, la neteja i l’hospital marquen el debat electoral d’Amposta sense...

La seguretat, la neteja i l’hospital marquen el debat electoral d’Amposta sense grans retrets

Amb un to pausat i sense grans enfrontaments, este dimarts el Casal Cívic Ruiz Salgado d’Amposta va acollir el darrer debat electoral organitzat per la Demarcació Terres de l’Ebre del Col·legi de Periodistes de Catalunya amb la col·laboració dels mitjans de comunicació del territori, en què cinc dels set alcaldables de la capital del Montsià -no hi van participar ni Albert Santin, del Partit Comunista, ni Rafael Gilabert, de Vox Amposta- van trobar-se cara a cara per a debatre pràcticament poc, i més aviat relatar -o, alguns fins i tot llegir- les seues propostes, a cinc dies dels comicis.

L’estira-i-arronsa va protagonitzar-lo el candidat de Junts, Manel Ferré, que va ser alcalde per Convergència entre 2007 i 2015, contra Adam Tomàs (ERC), que va rellevar-lo en el càrrec fins avui dia, en què el primer no va desaprofitar algunes ocasions per tal de fer-li retrets. El republicà, però, va contestar a tots estos sense perdre la calma. I el candidat que va dirigir-se directament als votants va ser German Ciscar (Som Amposta) que, mirant a càmera, va adreçar directament els seus missatges.

La seguretat va ser una de les temàtiques que van marcar este debat electoral, ja que, pràcticament tots els candidats portaven propostes al respecte i també sobre l’ocupació il·legal d’habitatges, unes problemàtiques que, darrerament, afecten la població. Així, Manel Ferré assegurava que “Amposta ja no és la ciutat segura de fa vuit anys: s’hi han incrementat els robatoris i els furts, per això un dels pilars de la nostra acció de govern és la S de Seguretat, incrementant el nombre d’efectius de la Policia Local i instal·lant càmeres de videovigilància”. Coincidia també el candidat d’Ara Amposta, Pau Pujol, que es comprometia a “incrementar amb 8 agents la Policia Local i a arribar fins als 50 al final del mandat”. Ciscar, però, no creu que la solució implique contractar més policies, sinó “ser més eficients”, i pel que fa als ocupes, des de Som Amposta ho tenen clar, “contractarem empreses privades perquè vigilen els accessos dels pisos ocupats. Farem costat a la gent honrada, als ocupes els volem fora. Ocupació zero a Amposta”.

Amb tot, l’actual alcalde i candidat per ERC, Adam Tomàs, apuntava que durant el temps en què han estat al Govern han incrementat la plantilla d’agents i també han contractat un inspector, amb els quals “vam aconseguir tombar punts de venda d’estupefaents. El problema no és d’eficàcia policial, sinó d’eficiència judicial. Si detens una persona 50 vegades i 50 surt al carrer, poca efectivitat tindràs com a policia. No s’ha de desprestigiar el cos, sinó donar-los credibilitat, i això continuarem fent amb la nova comissaria i les càmeres que arribaran”.

L’altre gran tema del debat va ser la neteja, ja que, tal com van coincidir alguns dels candidats “tenim una ciutat bruta”, deia German Ciscar, de Som Amposta, que afegia que “Urbaser ens estafa, per això hem de dixar de pagar a esta multinacional per la faena que no fa”, a qui se sumava Pau Pujol (Ara Amposta) afirmant que “tothom té clar que l’empresa Urbaser, a qui es paga 1,2 M€ anuals, no ha estat el que esperàvem ni allò que se’ns va prometre. Fa falta autocrítica i acabar amb este contracte”. Així, el candidat socialista, Jordi Pérez, determinava que en esta matèria “Amposta no està a l’altura del que la capital del Montsià que hauria de ser”, i proposa un pla integral de neteja nou i trencar el contracte amb l’empresa actual -si es pot- i la implantació de compactadores de brossa alimentades per energia fotovoltaica; i el de Junts afegia que “la ciutat està bruta tot i que s’ha incrementat en un 300% el pressupost que s’hi dedicava el 2015”. Davant d’això, l’alcalde va reconèixer que “la licitació no ha sortit com pensàvem, però hi posarem solució”, i, de fet, determinava que “ja hem penalitzat l’empresa” i “hem internalitzat diversos serveis”.

La gestió de l’Hospital Comarcal d’Amposta, les millores en l’atenció assistencial que s’hi oferix -especialment a Urgències- i la manca de professionals especialistes també van ser temes tractats àmpliament pels alcaldables, adduint, Pérez, al superàvit que genera el centre sanitari, però que no es veu traduït en beneficis per a la ciutadania. Amb tot, Tomàs va assumir que “l’hospital comarcal pot millorar, però que en els darrers anys s’hi ha invertit més del que s’havia invertit mai”.

D’altra banda, la necessitat de millorar els polígons industrials -i ampliar el de l’Oriola- per a atraure empreses i generar llocs de treball, promoure el comerç local, polítiques per a facilitar l’accés a l’habitatge i incrementar el parc públic i també crear una zona d’oci per als jóvens van ser algunes de les propostes dels candidats.

Amb els bous, l’únic consens Davant la pregunta sobre què farien si el Parlament prohibix les modalitats del bou capllaçat o el bou embolat, tots els candidats, sense entrar en polèmiques, van coincidir que els defensaran i que lluitaran per a intentar convèncer els representants polítics perquè els actes taurins, regulats i desenvolupats amb seguretat i seguint la llei, puguen tenir continuïtat.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

Últimes notícies