HomeSense categoriaLa Seguretat Social aprova 72.635 sol·licituds d'ajudes a autònoms a Catalunya, un...

La Seguretat Social aprova 72.635 sol·licituds d’ajudes a autònoms a Catalunya, un 16,6% del total de l’Estat

TERRES DE L’EBRER //  La Seguretat Social ha aprovat 72.635 sol·licituds d’ajudes a autònoms a Catalunya, un 16,6% de tot l’Estat. En total, la Seguretat Social ha abonat aquest dimecres 435,4 milions d’euros a 469.320 treballadors autònoms, als quals els ha estat reconeguda alguna de les prestacions posades en marxa per fer front a la situació del col·lectiu. Des de març de 2020, s’han abonat prestacions per valor de 5.974,8 milions d’euros. La nòmina inclou la prestació per als autònoms que s’han vist obligats a suspendre l’activitat de forma temporal per una resolució administrativa, la prestació compatible amb l’activitat, la prestació extraordinària per baixos ingressos i les ajudes per a autònoms de temporada.

La prestació destinada als treballadors que han vist disminuïda la facturació ha arribat a 349.766 beneficiaris. Per altra banda, 74.396 treballadors han rebut l’ajuda dissenyada per protegir els empleats que no compleixen els requisits per accedir a l’anterior prestació i 40.347 han rebut la prestació per una suspensió total de l’activitat a causa d’una resolució de l’autoritat competent.

Els sectors que aglutinen un nombre més gran de beneficiaris són l’hostaleria, el comerç i el transport i emmagatzematge, amb 104.435, 99.557 i 49.709 prestacions, respectivament. De fet, un de cada tres autònoms de l’hostaleria han rebut una prestació en aquesta nòmina, així com el 27,7% dels treballadors autònoms en activitats d’organitzacions i organismes extraterritorials.

La prestació per suspensió d’activitat és del 50% de la base mínima de cotització i s’incrementarà un 20% si l’autònom és membre d’una família nombrosa. Aquest, també queda exonerat de pagar les quotes de la Seguretat Social, tot i que aquest període contarà com a cotitzat.

La prestació compatible amb l’activitat la poden sol·licitar els empleats els ingressos dels quals hagen caigut un 50% en el primer semestre de 2021 respecte al segon semestre de 2019. L’import de la prestació és el que corresponga per la base de cotització.

La prestació extraordinària per baixos ingressos és per a aquells que no complisquen els requisits per accedir a les anteriors prestacions. En concret, es destina als treballadors autònoms que pateixen una caiguda d’ingressos i que en el primer semestre de 2021 no hagen superat els 6.650 euros. La qualitat és del 50% de la base mínima i és compatible amb ingressos per compte aliena d’1,25 vegades el salari mínim interprofessional.

La prestació per als autònoms de temporada és el 70% de la base mínima i requereix no tenir ingressos superiors a 6.650 euros en el primer semestre d’aquest any.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

67 + = 73

Últimes notícies